Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruime oefenzege Oranjevrouwen

KNVB Media
KNVB Media
1 juni 2012, 18:52

Foto: KNVB

De Oranjevrouwen hebben vrijdagmiddag het oefenduel tegen Noord-Korea na een 0-1 achterstand met 4-1 gewonnen. De trainingswedstrijd werd gespeeld in aanloop naar de EK-kwalificatiekraker tegen Engeland op 17 juni. ,,Met een hele andere eerste en tweede helft”, aldus bondscoach Roger Reijners.

Om voor de tweede achtereenvolgende keer het Europees kampioenschap te halen, moet het Nederlands vrouwenelftal uit tegen Engeland minimaal een gelijkspel halen om de weg naar het EK 2013 in eigen hand te houden. Als op 20 juni ook van Servië wordt gewonnen, is het ticket voor Zweden binnen.

Matig voor rust

Om dat resultaat veilig te stellen werden vanaf het eind van de competitie telkens tweedaagsen belegd om de voorbereiding zo optimaal mogelijk te laten zijn. Ook het duel tegen Noord-Korea, nummer acht van de wereld, stond in het teken van de cruciale slotfase van de EK-kwalificatiestrijd.

Reijners moest het in het duel, dat niet geldt als interland, nu nog doen zonder de ‘Zweedse’ internationals Manon Melis, Kirsten van de Ven en eerste doelvrouw Loes Geurts. Daarom was in het doel plaats voor Sari Veenendaal en stonden voor rust onder andere Maayke Heuver, Mandy Versteegt en Desiree van Lunteren in de basis.

En dat elftal was volgens Reijners veel te afwachtend. ,,Veel te laat in de duels en we stonden op veel te grote afstand te dekken. Het tegendoelpunt was typerend. De speelster van Noord-Korea kreeg op de rand van het strafschopgebied alle tijd en ruimte om uit te halen.”

Uitstekende tweede helft

Pas na de pauze kon het duel worden gekeerd. Terwijl Noord-Korea het elftal liet staan kon Oranje met de nieuwe krachten Danielle van de Donk, Lieke Martens, Nangila van Eyck, Tessel Middag en Tessa Oudejans de achterstand omzetten in een voorsprong.

,,Nu gingen we wel de duels in en speelden we veel feller. De achterstand voor rust was terecht, maar de voorsprong na rust ook”, aldus Reijners, die zag dat Lieke Martens Oranje een kwartier na rust op gelijke hoogte bracht. Claudia van den Heiligenberg bediende Martens na een fraaie individuele actie.

Nadat Veenendaal de ploeg met een volgens Reijners ‘formidabele redding’ in de wedstrijd hield, schoten Van de Donk, Van Eyck en Middag de ploeg vervolgens binnen tien minuten naar de ruime zege.

Koster nog niet fit

Daphne Koster had gehoopt weer haar eerste minuten te maken, na enkele maanden met een voetblessure langs de kant gestaan te hebben. Maar in de warming-up speelde een spier in haar bovenbeen op. ,,We wilden geen risico nemen, maar hopen nog altijd dat zij op tijd fit is voor Engeland.”

Overigens zat Ed Engelkes nog altijd als assistent op de bank. Engelkes werd aangesteld als trainer van de Ajax-vrouwen en diende daarom zijn ontslag in bij de bond. Bij de EK-kwalificatiewedstrijden zit hij nog wel op de bank.

Win op Hyves of Facebook prijzen met Samen achter Oranje!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen