Laatste interland Kiesel-Griffioen

KNVB Media
KNVB Media
16 mei 2011, 13:50

Recordinternational Annemieke Kiesel-Griffioen speelt woensdag haar 156e en laatste interland voor het Nederlands vrouwenelftal. De speelster van het Duitse FCR Duisburg beëindigt aan het einde van dit seizoen haar voetballoopbaan.

Kiesel-Griffioen oefent woensdag met Oranje in het Seacon Stadion De Koel in Venlo tegen Noord-Korea. De ploeg van bondscoach Roger Reijners is in voorbereiding op de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap 2013, die in september van start gaat. Het duel in het stadion van VVV-Venlo begint om 18.00 uur.

Halve finale EK

Kiesel-Griffioen is met 155 caps recordinternational van het Nederlands vrouwenelftal. Zij maakte deel uit van de selectie die in 2009 de halve finale op het Europees kampioenschap haalde. Op 9 december 1995 speelde zij op zestienjarige leeftijd haar eerste interland in en tegen Frankrijk (1-1). In het Oranjeshirt maakte de nu 31-jarige middenvelder tot dusver negentien doelpunten. Eerder kwam zij uit voor OSV Nita, CSW, Saestum, Charlotte Eagles (Verenigde Staten) en het Engelse Bristol Rovers. In 2005 maakte Kiesel-Griffioen de overstap naar Duisburg, waar zij haar clubcarrière nu afsluit.

Kiesel-Griffioen blijft na haar actieve loopbaan actief in het vrouwenvoetbal; vanaf volgend seizoen is zij assistent-trainer van VVV-Venlo. De KNVB biedt de recordinternational een officieel afscheid aan bij de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Engeland op 27 oktober.
 

Volg ons ook op Twitter!


 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven