Oranjevrouwen bereiken finale

KNVB Media
KNVB Media
7 maart 2011, 16:52

Het Nederlands vrouwenelftal heeft maandag de finale bereikt van de Cyprus Cup. De formatie boekte in de poule drie overwinningen op rij, waarvan de overtuigende 6-0 zege tegen Zwitserland de derde was. Coach Roger Reijners: ,,Ja, de resultaten mogen er zijn."

Na overwinningen op Nieuw Zeeland en Frankrijk, waarin vooral Manon Melis op dreef was, was het nu de wedstrijd van Kirsten van de Ven. De speelster van het Zweedse Tyresö FF opende al na vier minuten de score, om vier minuten later de stand op 2-0 te brengen. Reijners: ,,We begonnen heel goed aan de wedstrijd. Na die twee doelpunten hadden we zelfs mogelijkheden om het al eerder te beslissen, maar verder was er weinig mis mee."

Melis en Marlous Pieëte waren aan het eind van een aanval dichtbij een treffer, maar bij de laatste pass of schot ging het toen mis. Het gaf Van de Ven de gelegenheid om met haar derde doelpunt, vlak voor rust, een zuivere hattrick te maken. Reijners: ,,Allemaal waren het mooie doelpunten."

Reserves

Oranje ging ook na rust door met waar het gebleven was, ondanks dat een groot deel van de selectie rust had gekregen. Zo stond debutante Sari Veenendaal op het doel en was er plaats voor Marije Brummel, Leonne Stentler, Claudia van den Heiligenberg en Chantal de Ridder, en viel Danielle van de Donk na rust in. Voor Jill Wilmot en Mandy van den Berg was na een uur plaats.

De wat meer ervaren De Ridder was na de pauze echter de meest trefzekere. De aanvaller van AZ nam zowel de vierde als zesde treffer voor haar rekening. ,,Dat waren aanvallen die helemaal bij de keeper begonnen en van achteruit werden opgebouwd. Het waren prima uitgespeelde aanvallen", aldus een tevreden Reijners, die vond dat zijn speelsters vooral enthousiasme uitstraalden tijdens de wedstrijd. ,,Je zag dat ze er plezier aan beleefden om die wedstrijd te spelen. Ze genoten."

Nederland werd bij de vijfde treffer overigens nog wel een handje geholpen doordat de tegenstander uit de EK-kwalificatiepoule voor het EK 2009 een voorzet van Pieëte zelf het doel in werkte.

Woensdag speelt Oranje om 16.00 uur de finale tegen Canada.

Statistieken

Nederland - Zwitserland 6-0 (3-0)

Scoreverloop: 4. Van de Ven 1-0, 7. Van de Ven 2-0, 32. Van de Ven 3-0, 49. De Ridder 4-0, 51. Stein 5-0 (e.d.), 81. De Ridder 6-0.

Opstelling Nederland: Sari van Veenendaal (FC Twente), Daphne Koster (AZ), Sylvia Smit (sc Heerenveen), Sherida Spitse (sc Heerenveen), Manon Melis (LdB FC Malmö), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Kika van Es (VVV-Venlo), Leonne Stentler (ADO Den Haag), Claudia van den Heiligenberg (AZ), Marije Brummel (sc Heerenveen), Marlous Pieëte (FC Twente)

Wissels: 46. Chantal de Ridder (AZ) voor Van de Ven, 46. Renée Slegers (Djurgården IF) voor Smit, 59. Danielle van de Donk (Willem II) voor Spitse, 59. Jill Wilmot (ADO Den Haag) voor Spitse, 60. Mandy van den Berg (ADO Den Haag) voor Koster, 78. Dyanne Bito (AZ) voor Van den Heiligenberg

Volg ons ook op Twitter!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven