Stevens, Slegers weg bij Willem II

KNVB Media
KNVB Media
12 januari 2011, 16:21

De internationals Karin Stevens en Renée Slegers vertrekken beiden bij hun club Willem II. Stevens tekende een contract bij het Belgische Lierse SK en stapt per direct over. Slegers vertrekt in februari naar het Zweedse Djurgårdens IF, in 2005 nog finalist in de UEFA Women's Cup.

Stevens (foto) gaat met haar overstap voormalig Willem II-speelsters Veerle Willekens, Marleen Joore en Niki de Cock achterna. De spits speelt al vanaf het eerste Eredivisieseizoen voor de Tricolores. Zij wist in 37 wedstrijden maar liefst 32 maal te scoren en werd in 2007/’08 topscorer van de Eredivisie Vrouwen. Als gevolg van een lange schouderblessure was ze echter lange tijd uit de roulatie.

Renée Slegers speelde in 2006 al een seizoen voor Arsenal, maar verhuist nu dus naar Zweden, waar ook Kirsten van de Ven en Manon Melis actief zijn. ,,Om verder te komen in je voetbalcarrière moet je op een gegeven moment die stap hogerop maken”, verklaart de hardwerkende middenvelder op de Willem II-website. ,,Bij Djurgårdens IF had ik meteen een goed gevoel, beter dan bij de andere clubs waar ik heb gekeken. De keuze voor Djurgårdens IF was voor mij logisch.’’

Toch vertrekt ze enigszins met pijn in haar hart. ,,Ik heb er vier jaar lang met plezier gevoetbald en voelt me echt Willem II-er. Er blijft een erg krappe vrouwenselectie over en daarom vertrek ik toch met een dubbel gevoel. Ik wil de club niet in de steek laten. Maar je moet toch kiezen voor je toekomst en voor mij is dit het moment om de stap te maken."

De middenvelder speelt in januari nog drie wedstrijden in het shirt van Willem II.

Volg ons ook op Twitter!


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven