Reijners roept 22 speelsters op

KNVB Media
KNVB Media
29 november 2010, 22:47

Het Nederlands vrouwenelftal neemt van 9 tot en met 19 december in Brazilië deel aan het vierlandentoernooi van de stad São Paulo. Het team van bondscoach Roger Reijners ontmoet daar drie deelnemers aan het wereldkampioenschap 2011: Brazilië, Canada en Mexico.

Op donderdag 9 december opent Nederland het toernooi met een wedstrijd tegen Canada. Drie dagen later staat het treffen met vice-wereldkampioen Brazilië op het programma. Mexico is woensdag 15 december de laatste opponent in de groepsfase. De laatste speeldag van het toernooi is zondag 19 december, met de wedstrijd om de derde en vierde plaats en de finale. Alle duels worden gespeeld in het Pacaembu Stadion.

Roger Reijners heeft de volgende 22 speelsters opgeroepen:

Cynthia Beekhuis (sc Heerenveen), Mandy van den Berg (ADO Den Haag), Dyanne Bito (AZ), Marije Brummel (sc Heerenveen), Angela Christ (FC Utrecht), Daniëlle van de Donk (Willem II), Kika van Es (VVV-Venlo), Loes Geurts (AZ), Claudia van den Heiligenberg (AZ), Petra Hogewoning (Zvezda 2005, Rusland), Ellen Jansen (FC Twente), Daphne Koster, Manoe Meulen (Willem II), Marlous Pieëte (FC Twente), Chantal de Ridder (AZ), Shanice van de Sanden (sc Heerenveen), Renée Slegers (Willem II), Sylvia Smit (sc Heerenveen), Sherida Spitse (sc Heerenveen), Leonne Stentler (ADO Den Haag), Kirsten van de Ven (Tyresö FF, Zweden) en Sari van Veenendaal (FC Twente).

Mandy van den Berg, Daniëlle van de Donk, Ellen Jansen en Sari van Veenendaal behoren voor het eerst tot de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. Anouk Dekker, Anouk Hoogendijk, Tessa Oudejans, Mirte Roelvink, Karin Stevens en Lianne de Vries ontbreken wegens blessures. Manon Melis krijgt rust, terwijl Annemieke Kiesel-Griffioen competitie- en bekerverplichtingen heeft met haar Duitse club FCR Duisburg. Jeanine van Dalen, Lisanne Grimberg, Renate Jansen en Lieke Martens laten om persoonlijke redenen het toernooi in Brazilië aan zich voorbijgaan.

Programma Torneio Internacional Cidade de São Paulo 2010
Donderdag 9 december
19.45 uur: Canada - Nederland
22.00 uur: Brazilië - Mexico

Zondag 12 december
16.00 uur: Brazilië - Nederland
18.00 uur: Mexico - Canada

Woensdag 15 december
19.45 uur: Mexico - Nederland
22.00 uur: Brazilië - Canada

Zondag 19 december
14.45 uur: Wedstrijd om derde en vierde plaats
19.00 uur: Finale

Plaatselijke tijden. In São Paulo is het drie uur vroeger dan in Nederland.

Volg ons ook op Twitter!


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven