Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Ligt en Verbruggen keren terug in Oranjeselectie

KNVB Media
KNVB Media
25 maart 2023, 15:00

De Ligt en Verbruggen keren terug in Oranjeselectie - Foto: KNVB Media

Matthijs de Ligt (Bayern München) en Bart Verbruggen (RSC Anderlecht) sluiten vanmiddag weer aan bij de selectie van het Nederlands elftal. Het duo, dat afgelopen donderdag het trainingskamp vanwege een virusinfectie moest verlaten, is voldoende hersteld voor de EK-kwalificatie-ontmoeting met Gibraltar.

Lutsharel Geertruida, die gisteren tegen Frankrijk debuteerde en in de slotfase geblesseerd uitviel, is niet inzetbaar in het duel met Gibraltar. De Feyenoorder keert daarom terug naar zijn club. Ook Stefan de Vrij heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. In overleg met bondscoach Ronald Koeman is besloten dat de verdediger van Inter teruggaat naar Italië in verband met een op handen zijnde gezinsuitbreiding. Door deze wijzigingen blijft de selectie voor de ontmoeting met Gibraltar uit 23 spelers bestaan.

Het Nederlands elftal verloor vrijdag zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Vice-wereldkampioen Frankrijk was in Saint-Denis met 4-0 te sterk voor de manschappen van Ronald Koeman.

Maandag 27 maart wacht het tweede EK-plaatsingsduel met Gibraltar. In Stadion Feijenoord in Rotterdam klinkt het eerste beginsignaal om 20.45 uur.

Training gewijzigd

De training van het Nederlands elftal, die vandaag op het programma staat, is verplaatst naar de gym. Dat betekent dat de oefensessie niet toegankelijk zal zijn voor media.

Als gevolg van de weersomstandigheden in Nederland keerde Oranje met enkele uren vertraging terug op vaderlandse bodem. Om die reden is besloten het programma aan te passen en een groepstraining in de gym af te werken.

Het programma voor morgen blijft ongewijzigd. Dat betekent dat de media zondag het eerste kwartier (van 12.30 uur tot 12.45 uur) van de training welkom is op de KNVB Campus. Om 14.00 uur staat een persconferentie met de bondscoach en een speler op het programma.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen