Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Louis van Gaal: 'We hebben het hele jaar op penalty's geoefend'

KNVB Media
KNVB Media
9 december 2022, 23:45

Louis van Gaal was na afloop zeer teleurgesteld over de verloren strafschoppenserie. - Foto: KNVB Media

Het verdriet is groot bij Oranje na de uitschakeling op het WK. Zowel bondscoach Louis van Gaal als de spelers meldden dat het verlies na strafschoppen tegen Argentinië veel pijn doet, al klonken er ook woorden van trots hoe de ploeg zich na een 2-0 achterstand naar een verlenging had gevochten.

"We hebben het hele jaar op strafschoppen geoefend en dan gaat het toch hierop mis", treurde Van Gaal voor de camera van de NOS. "Ik heb de spelers verzocht om penalty's te nemen bij hun club en dat hebben ze allemaal gedaan. Vervolgens mis je de eerste twee strafschoppen, dan kun je niet meer winnen."

"Maar ja, je kunt het ook niet simuleren", vervolgde Van Gaal. "Dat heb ik al eens op een persconferentie gezegd. Je kunt er hooguit een plusje van maken. Helaas was het niet genoeg."

De bondscoach wil graag de wedstrijd terugzien om zijn eindconclusie te trekken. "Die penalty, al dat tijrekken. Ik ben benieuwd hoe dat nu precies is gegaan. Maar goed, uiteindelijk verlies je niet door de scheidsrechter. Sterker nog, we hebben zelfs nog heel knap gelijk gemaakt."

Meer in de hoek

We hebben een geweldige spirit laten zien

Dat het door twee late treffers nog tot een verlenging kwam, zorgt ook voor trotsheid. "Iedereen heeft gestreden, we hebben een geweldige spirit laten zien", sprak Van Dijk. De aanvoerder miste zelf vanaf de stip. "Op de training gingen ze er allemaal in, maar deze niet. Waar dat aan ligt, tsja. Hij was hard, maar had misschien iets meer in de hoek gemoeten."

"We hadden veel geloof dat we verder zouden gaan, want dit is echt een hele speciale groep jongens. We zijn daarom erg teleurgesteld. Dit doet heel veel pijn."

Verdriet bij Oranje na het verlies na strafschoppen.

Niets verwijten

Ook Frenkie de Jong kwam terug op de penalty's. "We hebben er veel op getraind, dus kunnen onszelf niets verwijten. Ik had echt het gevoel dat dit ons WK zou worden. Hoe het ook weer liep vandaag... Het is echt enorm zonde."

Nathan Aké sprak soortgelijke woorden. "We hebben gestreden en echt alles gegeven. En uiteindelijk gaat het dan mis door een loterij. Het is heel pijnlijk om alsnog te verliezen."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen