Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruim 30.000 Oranjefans uit hun dak in Huis van Oranje

KNVB Media
KNVB Media
26 november 2022, 13:15
0:52

Foto: KNVB

Al vroeg op de vrijdagmiddag stroomde de ArenA Boulevard vol met Oranjefans, op weg naar Huis van Oranje om de WK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Ecuador op megaschermen te kijken. Huis van Oranje, het officiële fanevent van de KNVB tijdens het WK, opende haar deuren voor de eerste keer in de Johan Cruijff ArenA.

De aanwezige fans konden voor de wedstrijd genieten van een muzikale show met bekende artiesten als Flemming, Typhoon, Rolf Sanchez en Emma Heesters, die hun grootste hits combineerden met bekende Nederlandse voetbalsongs. Nadat 30.000 Oranje-fans uit volle borst het Wilhelmus hadden meegezongen, klonk het eerste fluitsignaal vanuit Qatar.

Spectaculaire halftime-show DJ La Fuente

Op de vele megaschermen zagen de Oranjefans dat Cody Gakpo het Nederlands elftal met een geweldige uithaal al vroeg op voorsprong bracht, waarna het dak in Huis van Oranje er figuurlijk af ging. De volle veldtafels en tribunes zorgden naarmate het buiten donkerder werd voor een steeds betere sfeer in de Johan Cruijff ArenA.

In de rust was het de beurt aan DJ La Fuente om die sfeer naar een nog hoger level te tillen; en hoe! Met een spectaculaire lasershow en tal van bekende dancenummers bracht hij de fans in extase. Met zijn wereldhit I Want You sloot de DJ zijn set af en was iedereen klaargestoomd om Oranje volop te supporten in de tweede helft.

Huis van Oranje | Aftermovie Nederland - Ecuador

De ploeg van Louis van Gaal kon de verwachtingen helaas niet waarmaken en moest genoegen nemen met een gelijkspel. Komende dinsdag speelt Oranje de derde en laatste groepswedstrijd tegen Qatar, waarin één punt voldoende is om de volgende ronde te bereiken. Ook dan openen de deuren van Huis van Oranje in de Johan Cruijff ArenA zodat alle fans kunnen genieten van muzikaal spektakel en dit keer een spectaculaire halftime-show van DJ-duo Lucas & Steve. Én niet te vergeten om met elkaar de mannen van Van Gaal naar de achtste finale te kunnen schreeuwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen