Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Dijk: 'We gaan met vertrouwen naar het WK'

KNVB Media
KNVB Media
25 september 2022, 23:15

Aanvoerder Virgil van Dijk krijgt de felicitaties van bondscoach Louis van Gaal. - Foto: KNVB Media

Nog acht weken en dan is het zover. Vanaf 21 november gaat het Nederlands elftal op jacht naar de wereldtitel. Met vertrouwen, zo bleek na het gewonnen Nations League-tweeluik tegen Polen en België. "We gaan nu met een goed gevoel naar het WK", aldus aanvoerder Virgil van Dijk.

Oranjes captain werd de matchwinner in de 129e Derby der Lage landen. "Het was geen goede wedstrijd, maar we winnen wel", vertelde hij tegen de NOS. "Dit geeft een lekker gevoel, al moet het nog beter. Maar we spelen wel tegen België, een van de beste teams ter wereld. Het belangrijkste is dat we winnen. Je houdt de nul en je wint. Nu is Qatar het volgende station. Dit geeft vertrouwen. Hopelijk blijft dit gevoel zo. We gaan alles geven en we hebben iedereen nodig. Hopelijk wordt het dan een speciaal WK.”

Daar is de 1-0! De Johan Cruijff ArenA viert feest met Oranje.

Wie gaan naar Qatar?

De grote vraag die de komende weken gaat draaien rond Oranje is natuurlijk welke spelers de definitieve WK-selectie gaan formeren. Oftewel, wie gaan er mee naar Qatar? Remko Pasveer heeft er de afgelopen twee interlands in ieder geval alles aan gedaan. De 38-jarige goalie hield in beide duels zijn doel schoon en liet een betrouwbare indruk achter tijdens zijn debuutperiode. Al weet de ervaren doelman ook dat in het voetbal van alles kan gebeuren.

"We krijgen nog veel wedstrijden de komende weken", keek hij vooruit naar het clubprogramma van Ajax. "We blijven leveren, want de bondscoach kijkt natuurlijk ook naar de prestaties bij de club. Natuurlijk is het lekker dat je twee keer de nul houdt. Het is wel even wennen in Oranje met flink wat nieuwe teamgenoten. Het voordeel is wel dat ik samenspeelde met vijf teamgenoten, waarvan Blind en Timber bij mij in de buurt stonden. Dat zorgt toch voor bepaalde automatismes."

Steven Bergwijn ontdoet zich van de Belgische aanvoerder Eden Hazard.

'Heel slecht gespeeld'

Louis van Gaal liet na afloop doorschemeren dat Pasveer een oproep kan verwachten. Over het treffen met de Belgen was de 71-jarige bondscoach glashelder. "We hebben niet zo goed gespeeld." Om dat later nog eens te versterken. "We hebben heel slecht gespeeld. Dat vind ik echt. We hadden zo veel balverlies in simpele situaties. Dit is dan ook vooral een overwinning van de discipline", aldus Van Gaal die Marten de Roon roemde als een van de betere spelers deze avond.

De Belgen gaven veel druk op de bal, constateerde Van Gaal. "In de tweede helft hebben wij de druk een beetje opgevoerd, maar zij waren het betere team vandaag. Het is knap dat we toch doorgaan en de discipline houden." Over de winnende treffer van Van Dijk had Van Gaal schik. "Die corner hadden we zo ingestudeerd. Normaal pakt Courtois die bal, maar nu hadden we een trucje bedacht."

Tot slot...het WK. Ook Van Gaal ziet de mondiale eindronde met vertrouwen tegemoet. "Ga maar eens tegen ons spelen. Als wij minder dan de tegenstander zijn, kunnen we heel compact spelen. Iedereen weet wat hij moet doen. Dat is de kracht van dit Nederlands elftal."

Nederland - België 1-0 Nederland - België 1-0 Zege op België brengt Oranje in Nations League Finals: verslag van deze wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

 

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen