Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Louis van Gaal: 'Ik ben heel trots op mijn team'

KNVB Media
KNVB Media
11 juni 2022, 23:30

Louis van Gaal is trots dat zijn team een 0-2 achterstand heeft gerepareerd. - Foto: KNVB Media

Louis van Gaal prees na afloop van de 2-2 tegen Polen de veerkracht en de strijdlust van zijn team. Natuurlijk baalde de bondscoach van de gemiste strafschop van Memhpis Depay in de slotminuut, maar het goede gevoel overheerste.

"Memphis stond er na afloop bij alsof we verloren hebben", sprak Van Gaal voor de camera van de NOS. "Natuurlijk, dat snap ik in zijn geval wel. Maar we zijn teruggekomen van een 2-0 achterstand, hebben veerkracht en teamspirit laten zien en hebben in de tweede helft ook goed gevoetbald. Ik ben daarom heel trots op mijn team."

Dat Van Gaal alleen de tweede helft benoemt, zegt wat over de eerste. "Toen was het niet goed. We waren te onzorgvuldig en leden daarom veel balverlies. Dan kun je niet aanvallen, zeker niet als de tegenstander zo verdedigt. Na rust kregen we direct de 0-2 tegen en toch kwamen we nog terug tot 2-2. Dat vind ik heel knap."

Verdedigend

Ze schoten twee keer op doel en maakten twee goals. Dan weet je dat je het moeilijk krijgt

"Het was voor de eerste keer sinds lange tijd dat we tegen een tegenstander speelden die zo verdedigend stond", vervolgt Van Gaal. "Ze schoten twee keer op doel en maakten twee goals. Dan weet je dat je het moeilijk krijgt. Het zegt genoeg dat de coach een gat in de lucht sprong na het laatste fluitsignaal. Dat had mijn reactie niet geweest, wanneer ik een 2-0 voorsprong had weggegeven."

Dat Memphis de strafschop miste was vervelend, vond Van Gaal. "Maar straks op het WK schiet hij ze er gewoon weer in." Gelukkig is de misser ook zonder nare gevolgen, omdat België gelijkspeelde tegen Wales. "Heb ik toch het geluk weer aan mijn kont hangen."

Oranje repareert achterstand, maar wint niet van Polen: 2-2 Oranje repareert achterstand, maar wint niet van Polen: 2-2 Lees het wedstrijdverslag.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen