Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Gaal: ‘Deze groep zal tot einde toe altijd blijven gaan’

KNVB Media
KNVB Media
8 juni 2022, 23:30

Bondscoach Louis van Gaal. - Foto: KNVB Media

Gemakkelijk ging het zeker niet, maar het Nederlands elftal won woensdagavond ook zijn tweede wedstrijd in de Nations League dankzij een laat doelpunt van Wout Weghorst. “Hij ging er mooi in”, sprak de matchwinner.

Het had weinig gescheeld, of Weghorst had niet meer op het veld gestaan. In de slotfase liep de aanvaller een hoofdblessure op, waar hij aan behandeld moest worden. “Ik geloof dat ze me zelfs wilden wisselen”, sprak Weghorst tegenover NOS. “Maar gelukkig kon ik verder. Het is super dat ik op het eind het verschil kon maken.”

Weghorst maakte de winnende met zijn hoofd. Daarmee bevestigde de spits zijn naam als uitstekende kopper. “Maar het was ook een super voorzet van Ty (Tyrell Malacia, red.) die goed doorkwam op links. Hij gaf hem perfect halfhoog voor. De bal ging er uiteindelijk mooi in.”

Van Gaal

Met het late doelpunt toonde Oranje aan dat het over een team beschikt dat niet zomaar opgeeft. Ook niet na een late gelijkmaker zoals deze woensdag tegen Wales. “Maar dat heb ik al honderd keer gezegd”, zie bondscoach Louis van Gaal na afloop. “Dit is een hele goede groep die altijd tot het einde zal blijven gaan.”

Van Gaal zag zijn team een moeizame wedstrijd spelen in Cardiff. “In de eerste helft leden we te veel onnodig balverlies. Dan kan je niet aanvallen. We zijn amper bij de goal geweest. Verdedigend zag het er wel goed uit en in de tweede helft kwamen we na een mooie goal van Koopmeiners op voorsprong. Daarna werd het weer slordig. Wales ging opportunistisch spelen, Bale kwam erin. Dan krijg je druk op de ketel en wordt het gelijk. Gelukkig wonnen we nog na een fantastische counter die werd ingeleid door Frenkie de Jong.”

Vooraf had de bondscoach aangegeven dat hij veel verschillende spelers aan het werk wilde zien. Of hij wijzer is geworden na de interland tegen Wales? “Ik heb in elk geval gezien hoe spelers zich gedragen in het Nederlands elftal als ze moeten spelen voor het echie. Dat was ook de opzet.”

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Sterk gewijzigd Oranje wint na knotsgekke slotfase van Wales.

Spelers & Staf

Alle informatie over de spelers en de technische staf van Oranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen