Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sterke oefentegenstanders voor Oranje

KNVB Media
KNVB Media
14 januari 2022, 9:30

Oranje opent het interlandjaar met oefenduels tegen Denemarken en Duitsland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal opent het interlandjaar 2022 met wedstrijden tegen Denemarken en Duitsland. Zaterdag 26 maart staat het duel met Denemarken, de huidige nummer 9 van de FIFA Ranking, gepland. Drie dagen later, dinsdag 29 maart, is de ontmoeting met Duitsland dat op de wereldranglijst de twaalfde plaats bekleedt; twee posities lager dan Oranje.

Bondscoach Louis van Gaal is blij met de oefentegenstanders: “Natuurlijk zijn Denemarken en Duitsland aansprekende landen. Zeker met het oog op het WK wil ik spelen tegen sterke tegenstanders, dus ik ben zeer tevreden met deze duels. Samen met de wedstrijden in de Nations League vind ik dat we een mooi programma hebben in 2022. Dat is in aanloop naar het WK een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding.”

Nederland en Denemarken ontmoetten elkaar bijna tien jaar geleden voor het laatst. Dat was tijdens EURO 2012, toen Denemarken in de groepsfase met 0-1 te sterk was voor Oranje. Het laatste treffen met Duitsland dateert van september 2019. In het Volksparkstadion in Hamburg won Nederland de EK-kwalificatiewedstrijd met 2-4.

Frenkie de Jong juicht na zijn doelpunt tijdens het laatste treffen tussen Nederland en Duitsland.

Johan Cruijff ArenA

Beide oefeninterlands, waarvan de aanvangstijden nog niet bekend zijn, worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Op dit moment is nog niet duidelijk of daar bezoekers welkom zijn. Via OnsOranje.nl en de social media-kanalen van de KNVB worden fans geïnformeerd over de ontwikkelingen op dat gebied.

De Johan Cruijff ArenA is ook gastheer van Oranjes laatste UEFA Nations League-duel met België op zondag 25 september. De andere twee thuiswedstrijden in de Nations League worden in Stadion Feijenoord in Rotterdam gespeeld. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal treft daar vrijdag 10 juni Polen en maandag 13 juni Wales.

Volle bak publiek welkom duels tegen Denemarken en Duitsland Volle bak publiek welkom duels tegen Denemarken en Duitsland Lees het hele artikel.

FAQ thuisduels Oranje in maart FAQ thuisduels Oranje in maart Ga naar de veelgestelde vragen over de twee oefeninterlands die Oranje in maart speelt tegen Denemarken en Duitsland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen