Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje loot België, Polen en Wales in poulefase Nations League

KNVB Media
KNVB Media
16 december 2021, 18:30

Nederland speelt tegen België, Polen en Wales in groep A4 van de derde editie van de UEFA Nations League. - Foto: KNVB Media

Er is donderdagavond geloot voor de derde editie van de UEFA Nations League. Net als in voorgaande seizoenen is Nederland met 15 andere landen ingedeeld in de sterkste Divisie A. Vanuit pot 2 kwam Oranje via de handen van Robert Pires en Gaizka Mendiata in groep A4 terecht samen met België, Polen en Wales.

België
De laatste keer dat de Derby der Lage Landen is gespeeld was op 16 oktober 2018. In Brussel werd het 1-1. Arnaut Danjuma zal die wedstrijd nooit vergeten. Hij maakte zijn eerste goal voor Oranje. Het huidige elftal van de Rode Duivels wordt ook wel de Gouden Generatie genoemd. Kevin DeBruyne en Eden Hazard worden langzaamaan wel steeds ouder en smachten naar een prijs. In de vorige editie van de Nations League werd België derde.

— Arnoaut Danjuma scoorde in de laatste Derby der Lage Landen zijn eerste goal voor Nederland.

Polen
Een oude bekende. Nederland kwam Polen ook al tegen in de voorgaande editie. Zowel thuis als uit werd gewonnen: 1-0 en 1-2. De grote ster van Polen is natuurlijk Bayern München-spits Robert Lewandowski. Volgens velen de Europees voetballer van het jaar 2021. 

— Volgens velen de Europees voetballer van het Jaar 2021: Robert Lewandowski, ster van Polen.

Wales
Dit jaar gepromoveerd vanuit Divisie B. Nederland speelde tot nu toe acht keer tegen Wales en alle acht wedstrijden werden gewonnen. Voor het laatst in 2015. In Wales stond er toen 2-3 op het scorebord. Een jonge Virgil van Dijk stond nog aan het begin van zijn carrière en speelde zijn derde interland. De grote man bij Wales is nog altijd Gareth Bale. Hij nadert de honderd interlands waarin hij 36 keer scoorde.

— Een jonge Virgil van Dijk speelde tegen Wales in 2015 zijn derde interland.

Vuurwerk in poule A3

Robert Pires en Gaizka Mendiata koppelden een aantal interessante landen aan elkaar. Vooral poule A3 belooft vuurwerk met Engeland, Duitsland en Italië. Ook de wedstrijd Portugal - Spanje in A2 is er een om naar te kijken.

En dat is precies waarom de UEFA Nations League is in 2014 bedacht. Bij aanvang in het seizoen 2018/2019 heerste er nog scepsis, maar de Nations League is een groot succes met wedstrijden die er toe doen in plaats van zouteloze vriendschappelijke duels waarin eindeloos gewisseld wordt.

Nederland kwalificeerde zich tijdens de eerste editie via een poule met Duitsland en Frankrijk voor de eindronde in Portugal. Na een overwinning op Engeland was het gastland in de finale te sterk. Op 10 oktober 2021 won Frankrijk de uitgestelde finale van het tweede seizoen met 2-1 van Spanje.

— De volledige loting van Divisie A van de UEFA Nations League.

Speelschema

De poulefase van de UEFA Nations League wordt in juni en september 2022 gespeeld. De eerste vier speelrondes vinden plaats tussen 2 en 14 juni, de laatste twee in september. De groepswinnaars in Divisie A  kwalificeren zich voor de finaleronde in juni 2023. De nummers laatst degraderen naar Divisie B.

SpeelrondeDatum
Speelronde 12-4 juni 2022
Speelronde 25-8 juni 2022
Speelronde 38-11 juni 2022
Speelronde 412-14 juni 2022
Speelronde 522-24 september 2022
Speelronde 625-27 september 2022
Halve finale14-15 juni 2023
Finale & troostfinale18 jui 2023

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen