Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Louis van Gaal: 'We hebben het publiek vermaakt'

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober, 23:15

Louis van Gaal zwaait voorafgaand aan de wedstrijd tegen Gibraltar naar het publiek. - Foto: KNVB Media

Louis van Gaal was na afloop van de 6-0 winst op Gibraltar tevreden hoe het Nederlands elftal de tactische plannen had uitgevoerd. Bovendien vond de bondscoach dat zijn ploeg er alles aan heeft gedaan om het publiek in De Kuip een leuke avond te bezorgen.

"Ik heb veel een-tweetjes en lopende mensen gezien. Dat was precies zoals we vooraf hadden afgesproken", keek Van Gaal terug voor de camera van de NOS. "We hebben veel kansen gecreëerd, zes goals gemaakt en het publiek vermaakt. Ons spel was aangenaam om naar te kijken."

Defensieve dominantie

Van Dijk en De Vrij speelden halverwege de helft van de tegenstander. Dat heb ik zelden gezien.

Ondanks de geringe tegenstand haalde Van Gaal ook de defensieve dominantie aan. "We hebben niets weggegeven. Van Dijk en De Vrij speelden halverwege de helft van de tegenstander. Dat heb ik zelden gezien."

De bondscoach prees daarnaast invaller Arnaut Danjuma. "Hij is op spectaculaire wijze ingevallen. Hij had een aantal goede dribbels. Zijn medespelers zijn echter nog niet ingespeeld op zijn harde voorzetten."

Drie jaar op kans gewacht

De aanvaller van Villarreal had zelf ook genoten. “Ik heb drie jaar op deze kans gewacht. Die liet ik niet zomaar schieten. Ik heb mezelf goed kunnen laten zien met een aantal acties. Ook ben ik blij dat ik op het scorebord sta."

Aanvoerder Virgil van Dijk was ook blij met zijn treffer. "Daar zat ik wel een beetje op te azen. Het was door die blessure natuurlijk alweer lang geleden. Ik vind dat we goed hebben gespeeld. Ook dit soort wedstrijden horen erbij. We hebben gedaan wat we moesten doen."
 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen