Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Gaal: 'Deze zege kan een 'boost' geven voor duel met Turkije'

KNVB Media
KNVB Media
4 september, 23:00

In the pocket! Cody Gakpo en Davy Klaassen vieren de 4-0 tegen Montenegro. - Foto: KNVB Media

Vrolijke taferelen in Eindhoven. Met een goede 4-0 overwinning op Montenegro deed het Nederlands vooral zichzelf veel plezier. En natuurlijk ook de 23.500 fans die de tribunes van het Philips Stadion bevolkten.

Georginio Wijnaldum, die de aanvoerdersband droeg en de 3-0 voor zijn rekening nam, was na afloop van het WK-kwalificatieduel zichtbaar blij met de 4-0 zege. En misschien wel een tikje opgelucht. "We snakten heel erg naar deze overwinning. We waren teleurgesteld over het gelijkspel van woensdag. Na het EK en woensdag Noorwegen snak je echt naar een wedstrijd als deze."

Wijnaldum erkende voor de camera van de NOS dat Oranje zeker nog niet op zijn best acteerde. "We begonnen in de eerste én tweede helft niet goed. Waren slordig, waardoor we kansen weggaven. Dat moet beter." Dat is ook mogelijk, denkt de middenvelder. "Dit team kan nog veel leren. Daar staan we ook voor open. Het kan nog veel beter. Hopelijk lukt dat dinsdag al tegen Turkije, want dat is een directe concurrent die we een tik kunnen geven."

Een heerlijke Oranje-avond in Eindhoven.

'Goed gevoel'

Ook Frenkie de Jong hield oog voor de kritische noot. "We begonnen slordig en maakten niet de goede keuzes. Daarna werd het wel beter met kansen en gevaarlijke situaties. Na de 1-0 speelde we een prima wedstrijd, op de eerste fase van de tweede helft na. Aan de bal maakten we betere keuzes en kozen beter positie dan tegen Noorwegen. Een redelijke wedstrijd, in mijn ogen. We nemen een goed gevoel mee naar het duel met Turkije dinsdag. Dat wordt een mooie wedstrijd."

Frenkie de Jong houdt Drasko Bozovic van het lijf.

'Weggespeeld'

Bondscoach Louis van Gaal: "We begonnen enorm slecht. De eerste 15 minuten leken we wel stress te hebben. Daarna herpakten we onszelf en hebben we tot het einde zo gespeeld. Nu waren we zorgvuldiger, maar we hadden ook slechte momenten, zoals die van Malacia, waardoor het zomaar 1-1 had kunnen worden. Maar voor de rest hebben we ze weggespeeld, vind ik. Zo'n verdedigende ploeg met 4-0 verslaan, dat kan een boost geven voor de volgende wedstrijd tegen Turkije."

Nederland - Montenegro 4-0 Nederland - Montenegro 4-0 Nuttige zege op Montenegro houdt Oranje op WK-koers. Lees hier het wedstrijdverslag van deze WK-kwalificatiewedstrijd.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen