Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Ligt: 'Wedstrijd verandert door mijn rode kaart'

KNVB Media
KNVB Media
27 juni, 20:15

Verdediger Matthijs de Ligt druipt af na zijn rode kaart in de 52e minuut. - Foto: KNVB Media

De teleurstelling was groot in het Oranjekamp na de 2-0 nederlaag tegen Tsjechië. Het voortijdige einde van EURO 2020 kwam als een mokerslag aan bij bondscoach Frank de Boer en zijn spelers. Bij Matthijs de Ligt misschien wel het hardste.

Matthijs de Ligt was na afloop van de verloren achtste finale in Boedapest zeer schuldbewust over zijn rode kaart. "We verliezen de wedstrijd door een actie van mij. Dat voelt heel vervelend", zei hij tegen de NOS. "We hadden de wedstrijd onder controle. Ik liet de bal stuiteren, dat was niet goed. Daarna krijg ik een licht duwtje en maak ik hands. Dat mag mij niet overkomen. Uiteindelijk verandert dat de wedstrijd. Het was een fifty-fifty wedstrijd waarbij mijn rode kaart het verschil maakt."

Teleurstelling bij Frenkie de Jong na de 2-0 nederlaag in de achtste finale tegen Tsjechië.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum zat er na afloop doorheen. "Dit voelt heel gek. Ik had het gevoel dat we in het toernooi groeiden. Er was veel kritiek voordat we begonnen, op de speelwijze met name. In groepsfase hebben we dat kunnen kantelen. Vandaag was een echte offday. Ik kan het moeilijk verklaren. Het is heel moeilijk, maar het is de realiteit."

Ook Memphis Depay kwam er niet aan te pas.

Ook EK-revelatie Denzel Dumfries was zeer teleurgesteld: "Dit voelt als een keiharde klap in mijn gezicht. We waren niet vast aan de bal en konden weinig kansen creëren. Dan krijg je een rode kaart en dan wordt het natuurlijk moeilijk. Het was vandaag ondermaats. Keihard, maar dat is nu de realiteit."

Frank de Boer. Op de achtergrond de winnende coach Jaroslav Silhavy.

Dumfries nam De Ligt in bescherming. "Het is veel te makkelijk om naar Matthijs te wijzen. We moeten naar onszelf als team kijken. Even daarvoor hadden we de kans om deze wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Dat hebben we nagelaten. Het is zonde dat we naar huis moeten, maar vandaag was een offday. Niet goed genoeg."

Bondscoach Frank de Boer bestreed dat Oranje machteloos acteerde in Boedapest. "Ik had wel steeds het gevoel dat wij de betere ploeg waren. Alleen moet je tegen zo'n stugge tegenstander top zijn. En dat waren we niet. Het gaat om één of twee momenten die doorslaggevend zijn. Die hadden wij met Donyell in de tweede helft. En een paar seconden later stonden we met tien man."

Het uiteindelijk heersende gevoel bij Oranjes bondscoach? "Heel teleurgesteld natuurlijk. Iedereen had een andere route in zijn hoofd. Ook hadden we de fans na zo'n lange tijd weer wat moois willen geven. Deze kater gaat nog wel even duren. Dat slijt niet zomaar even. Maar als we na de zomer weer bij elkaar komen, moeten we er direct weer staan. Daar moet je nu natuurlijk even niet aan denken. Dit EK is uiteindelijk niet goed genoeg geweest."

EK voorbij EK voorbij EK eindigt voor Oranje in achtste finale na nederlaag tegen Tsjechië

WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen