Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederlands elftal tegen Tsjechië in achtste finale

KNVB Media
KNVB Media
23 juni, 21:00

Aanstaande zondag om 18.00 uur is Tsjechië de tegenstander in Boedapest. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal zal in de achtste finale van EURO2020 uitkomen tegen Tsjechië. Nadat Spanje en Zweden hun wedstrijden in Groep E wonnen, is duidelijk geworden dat het Nederlands elftal het op moet nemen tegen de nummer drie van Poule D.

Bondscoach Frank de Boer: "Natuurlijk verheugen we ons op de start van de knock-outfase. We zullen top moeten zijn om een goed resultaat te halen tegen Tsjechië. Ze hebben in de groepsfase laten zien wat ze kunnen, we zullen vol aan de bak moeten. We gaan de komende dagen gebruiken om Tsjechië goed te analyseren."

Tsjechië

De Tsjechen begonnen het EK met een 0-2 overwinning op Schotland, met een wonderschoon doelpunt van Schick. Tegen Kroatië werd er met 1-1 gelijkgespeeld en dinsdag ging de laatste groepswedstrijd, tegen Engeland, met 1-0 verloren.

Het Nederlands elftal speelde elf keer eerder tegen Tsjechië en won drie maal. Eveneens drie maal eindigde het in een gelijkspel en vijf keer wonnen de Tsjechen. Twee keer eerder stonden de twee landen tegenover elkaar op een EK; in 2000 won Oranje door een benutte strafschop van Frank de Boer, in 2004 eindigde een spectaculaire wedstrijd in een 3-2 overwinning voor Tsjechië.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen