Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Frank de Boer: 'We staan er goed op'

KNVB Media
KNVB Media
21 juni, 20:30

Bondscoach Frank de Boer: 'Ik ben zeer positief gestemd over ons spel, ook richting de volgende wedstrijd'. - Foto: KNVB Media

Met vertrouwen kijkt het Nederlands elftal uit naar de knock-out fase van EURO 2020, De drie groepsduels hebben behalve de volle winst ook voor een dosis vertrouwen gezorgd in het Oranjekamp. "We staan er goed op", aldus bondscoach Frank de Boer.

Tweevoudig doelpuntenmaker Georginio Wijnaldum keek tevreden terug op de poulefase van EURO 2020. "We hebben het goed gedaan in de groep, met drie gewonnen wedstrijden. Nu moeten we het ook tegen andere landen laten zien", aldus Wijnaldum in gesprek met de NOS.

Oranjes captain was wel kritisch over het optreden van de ploeg tegen Noord-Macedonië. Ondanks de ruime 3-0 zege. Het feit dat Oranje al geplaatst was voor de achtste finales, maakte deze wedstrijd 'heel moeilijk'. "We moesten het uit onszelf halen. Soms was het iets te gemakzuchtig, waardoor we veel meters moesten maken. Nu is het Noord-Macedonië, maar tegen andere tegenstander kan het gevolgen hebben. Maar in een andere wedstrijd is ook de situatie weer anders.Uiteindelijk is het goed dat we drie keer gescoord hebben."

Tot slot was Wijnaldum zeer te spreken over de wisselwerking met Donyell Malen. "Met zijn diepte zorgt hij voor enorme dreiging bij verdedigers. Dat geeft mij meer ruimte. Donyell is absoluut een speler die die extra kwaliteiten meebrengt."

Memphis Depay krijgt de knuffels van Matthijs de Ligt na zijn openingstreffer tegen Noord-Macedonië. 

Dynamische driehoek

Drie goals scoren is niet slecht, maar dat hadden er best meer mogen zijn.

Ook Frenkie de Jong zag dat het best nog een tandje beter had gekund. "We waren vooraf al groepswinnaar, maar toch lekker dat we winnend afsluiten. Het eerste half uur waren we erg slordig en verloren we snel de bal, waardoor we geen grip kregen. Drie goals scoren is niet slecht, maar dat hadden er best meer mogen zijn. We kregen aardig wat ruimte namelijk."

Ook De Jong was te spreken over de driehoek voorin met Malen, Memphis en Wijnaldum. "Daar was veel beweging met dynamische spelers die graag de bal willlen hebben. Dan kan het er ook mooi uitzien."

Frenkie de Jong: sierlijk aan de bal.

Goede gevoel vasthouden

Het gevoel dat Memphis Depay aan het duel overhield? "Negen punten uit drie wedstrijden. We wilden koste wat kost winnen en het goede gevoel vasthouden. Natuurlijk komen er nu andere tegenstanders, maar dat geldt ook andersom voor die landen.

"Soms even zoeken, want ik ken Donyell nog niet zo lang als voetballer. Maar je zag wel dat we veel diepte en dreiging hadden in de omschakeling." Volgende keer weer Malen naast zich? Met die vraag liet Depay zich niet vangen. "Dat is aan de trainer. Daar bemoei ik me niet mee. Ook met Wout Weghorst heb ik in de wedstrijd goede combinaties gehad."

Maarten Stekelenburg zegt zijn familie. op de tribune in de Johan Cruijff ArenA, gedag.

Ongeschonden uit de strijd

Ik stel het beste team op en dat hoeven niet altijd de beste spelers te zijn.

Bondscoach Frank de Boer was vooral blij dat iedereen ongeschonden uit de strijd kwam. Dat iedereen fit is gebleven, is het allerbelangrijkste. Maar ook het feit dat een paar jongens die dat nodig hadden de volle 90 minuten hebben gespeeld."

Dat zijn ploeg, met name voor rust, slordig aan de bal was kon De Boer wel begrijpen. "Je hoopt dat ze 100 procent geconcentreerd zijn, maar je weet ook dat ze geen onnodig geel willen pakken. Dat sluipt onbewust in de hoofden. In de tweede helft hadden we veel minder balverlies. We hadden in de rust aangegeven dat we zuiniger moesten zijn als we niet elke keer in de omshakeling terecht wilden komen. Dat is gelukt."

De tandem Malen-Memphis voorin zag er volgens De Boer 'met vlagen goed uit'. Maar dat betekent niet dat De Boer zondag in de achtste finale opnieuw voor dezelfde combinatie kiest. "Dat moeten we zien. Dat hangt ook van de tegenstander af en wat we in die wedstrijd nodig hebben. Ik stel het beste team op en dat hoeven niet altijd de beste spelers te zijn."

Overall keek De Boer uiteraard opgetogen terug op de poulefase in Amsterdam. "We staan er goed op. In alle aspecten hebben we weer progessie geboekt. Vanavond hebben we bij vlagen mooie aanvallen laten zien. Ik ben zeer positief gestemd over ons spel, ook richting de volgende wedstrijd." 

Drie keer winst Drie keer winst Oranje ook te sterk voor Noord-Macedonië: 3-0. Hier lees je het verslag van de derde poulewedstrijd op EURO 2020.

WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen