Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Frank de Boer: 'Flinke tegenvaller voor Donny en Oranje'

KNVB Media
KNVB Media
8 juni, 15:30

Bondscoach De Boer roept geen vervanger op voor de afgevallen Donny van de Beek. "Om in deze fase nog nieuw aan te sluiten bij de groep is niet bepaald ideaal." - Foto: KNVB Media

De blessure die Donny van de Beek weghoudt van het EK is een flinke tegenvaller voor hemzelf en voor het Nederlands elftal, zegt bondscoach Frank de Boer. "Het is altijd sneu als jongens geblesseerd moeten afhaken."

De selectie van De Boer bestaat na het wegvallen van Van de Beek nog uit 25 spelers. De bondscoach heeft besloten geen vervanger op te roepen. "Om in deze fase nog nieuw aan te sluiten bij de groep is niet bepaald ideaal. We zijn twee weken onderweg, dat zie ik niet zitten. Ik heb ook voldoende middenvelders in mijn selectie om het op te vangen. Natuurlijk kan er altijd een situatie komen waarin je anders beslist, maar op dit moment laat ik de groep liever zoals hij is."

Het Nederlands elftal speelt aankomende zondag zijn eerste wedstrijd in de groepsfase op het EK. In Amsterdam is Oekraïne de tegenstander. Daarna volgen in Groep C nog duels met Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni).

Van de Beek mist EK Van de Beek mist EK Eerder vandaag werd bekend dat Donny van de Beek EURO 2020 aan zich voorbij moet laten gaan.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen