Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Scorende Weghorst: 'Ik wist dat het een speciale dag zou worden'

KNVB Media
KNVB Media
6 juni, 20:00

Vrolijkheid bij Memphis Depay, Ryan Gravenberch en Nathan Aké na de 3-0 van Gravenberch. - Foto: KNVB Media

In zijn zesde interland was het raak voor Wout Weghorst. Scoren in Oranje; het betekende enorm veel voor de 28-jarige spits uit Borne. Het Oranjelegioen in Enschede herkende dat en scandeerde langdurig zijn naam. "Soms sta je op en heb je een gevoel dat het een speciale dag wordt. Dit was een speciale dag."

Frank de Boer: 'We zijn klaar voor de EK-start tegen Oekraïne.'

En zo werd het laatste oefenduel voor de start van EURO 2020 een beetje de wedstrijd van Wout Weghorst. Al wilde de spits daar zelf niets van weten. Oranje zegevierde met 3-0 over Georgië en dat had de ploeg nodig. "Dat ik scoor, was gewoon een mooi moment. Maar ook een belangrijke goal in deze wedstrijd. Het gaat niet om mij. We waren erop gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten en wilden met een goed gevoel richting het EK. Dat is gelukt", sprak Weghorst na afloop tegen de NOS.

'Perfecte assist'

Een nuchtere terugblik, al zag Weghorst wel degelijk de symboliek van zijn primeur. "Toeval bestaat niet. Dit is het stadion waar ik als kleine jongen kwam. Soms sta je op en heb je een gevoel dat het een speciale dag wordt. Dat is het geworden. Ik wist het", aldus Weghorst die aangever Depay volop credits gaf voor de assist. "Een perfecte bal, op perfecte snelheid. En ja, uiteindelijk sta ik daar als spits om het af te maken."

Al met al kijkt Weghorst enorm uit naar de start van het EK, volgende week in Amsterdam tegen Oekraïne. "Er heerst een goede, positieve sfeer in de groep. Sowieso moet het positieve na deze overwinning overheersen. We gaan nu met een goed gevoel naar het EK. Heerlijk dat het nu echt gaat beginnen."

Tot volgende week! Dan begint voor Oranje EURO 2020.

'Belangrijke zege'

Bondscoach Frank de Boer stond redelijk opgetogen voor de camera: "Natuurlijk is zo'n 3-0 zege belangrijk, ook in mentaal opzicht. We hebben onze taken vandaag goed uitgevoerd en ik heb mooie combinaties gezien. We konden de ruimten aan de zijkanten beter benutten dan afgelopen woensdag, waardoor we zeker in de tweede helft makkelijker konden voetballen. Natuurlijk is er verdedigend en opbowend nog wat te verbeteren. Dit is niet voor niets de voorbereiding. Maar we hebben stappen gezet en er is nog een week te gaan. We richten ons nu op het duel met Oekraïne. Dan zijn we er klaar voor." 

Oranje klopt Georgië Oranje klopt Georgië Oranje met goed gemoed naar EK na zege op Georgië. Lees hier het wedstrijdverslag.

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen