Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Depay: 'Dit zijn de momenten om te oefenen'

KNVB Media
KNVB Media
2 juni, 23:00

Het Nederlands elftal voorafgaand aan de oefeninterland tegen Schotland. - Foto: KNVB Media

Na afloop van de oefeninterland tegen Schotland (2-2) was het voornaamste gespreksonderwerp bij Oranje het 3-5-2 systeem. Dat kwam niet helemaal uit de verf in deze eerste oefeninterland van de EK-voorbereiding. "Dat moet beter en dat gaan we ook doen", aldus bondscoach Frank de Boer.

"Dit was niet onze beste wedstrijd. Af en toe was het slordig en we moesten toch weer schakelen naar dit systeem", sprak Memphis Depay die beide goals voor zijn rekening nam. "Maar we zijn in voorbereiding, dus daar moeten we ons niet te veel zorgen over maken. Ik heb zelf bijvoorbeeld nog nooit met Wout Weghorst in de spits gespeeld. Dat heeft een beetje tijd nodig."

Depay was blij dat Oranje er nog een gelijkspel uit wist te slepen en erkende in gesprek met de NOS dat 'de kwaliteit omhoog moet'. "We hebben meerdere opties qua systeem. Dit zijn de momenten om die te oefenen, in echte wedstrijden."

Weghorst: 'Variabel zijn'

Daar kon ook Wout Weghorst zich in vinden. "Als je niets probeert, weet je nooit of het succesvol zal zijn. We willen ons dit systeem eigen maken, om variabel te zijn als ploeg. Maar het moet wel beter. Dat vraagt tijd en aanpassing. Op zekere momenten was het goed, maar we moeten ook kritisch zijn en weten dat het beter moet." Over zijn eigen rol had hij gemengde gevoelens. "Ik sta op het veld om doelpunten te maken en een aanvallende bijdrage te leveren. Dat laatste was voetballend goed, maar wel te weinig."

De Boer: 'Uitstekend systeem'

Bondscoach Frank de Boer maakte zich niet al te veel zorgen na het matige optreden tegen de Schotten. "We hebben dit systeem in de voorbereiding één keer echt getraind, dan kun je niet verwachten dat we opeens de sterren van de hemel spelen. Dat het beter kan en moet, dat lijkt me duidelijk. Ik ben ervan overtuigd dat we hier heel goed mee kunnen spelen. Ook gezien de kwaliteiten van de spelers is dit een uitstekend systeem. Daar maak ik me geen zorgen over. Met 4-3-3 zet je sneller druk op de tegenstanders, maar dat heel veel kracht. Wil je dat vanaf het begin of eventueel later in de wedstrijd inzetten? Dat laatste hebben we gedaan en bracht op dat moment meer energie en dreiging." 

Oranje niet langs Schotland Oranje niet langs Schotland Eerste oefenduel voor EK levert 2-2 gelijkspel op. Het wedstrijdverslag.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen