Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jasper Cillessen mist EK

KNVB Media
KNVB Media
1 juni, 14:30

Jasper Cillessen mist het EK. "Ongelooflijk zuur voor hem, maar ik moest de knoop doorhakken", aldus bondscoach Frank de Boer. - Foto: KNVB Media

Jasper Cillessen mist EURO 2020. De Oranjesluitpost testte vorige week positief bij een PCR-controle en is daarop in zelfisolatie gegaan. Bondscoach Frank de Boer heeft Cillessen vanochtend laten weten dat hij de goalie niet kan opnemen in de definitieve selectielijst, die vandaag bij de UEFA moet worden ingeleverd.

Marco Bizot, die met het oog op het Portugese trainingskamp al eerder als vierde keeper aan de spelersgroep was toegevoegd, maakt vanaf heden deel uit van de officiële EK-selectie.

Frank de Boer: "Ik heb Jasper vanochtend op de hoogte gesteld van mijn beslissing. Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken. Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist. We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer 100% fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen