Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aftellen geblazen: nog één maand tot het EK voor Oranje

KNVB Media
KNVB Media
13 mei, 12:00

Over exact één maand speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd op het EK. - Foto: KNVB Media

Het is vandaag nog precies één maand tot het EK begint voor het Nederlands elftal. Na jaren van afwezigheid is Oranje eindelijk weer op een eindtoernooi aanwezig en dan ook nog eens met drie groepswedstrijden in eigen land. Oekraïne is op 13 juni om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA de eerste tegenstander.

Aanloop

De aanloop naar het toernooi krijgt morgen – vrijdag 14 mei – gestalte, als bondscoach Frank de Boer zijn voorlopige selectie bekendmaakt. Ook de voorselectie van Jong Oranje, dat eind mei naar Hongarije vertrekt voor de eindfase van het EK onder 21, wordt dan bekendgemaakt.

De definitieve selectie van Jong Oranje volgt een week later, op vrijdag 21 mei. In deze selectie zitten 23 spelers. Op maandag 24 mei meldt Jong Oranje zich in Zeist, net als een groep spelers die in aanmerking komen voor de EK-selectie van het Nederlands elftal en op dat moment geen clubverplichtingen meer hebben. Voor die spelers is er van 24 tot 26 mei een trainingsstage in Zeist.

Het Nederlands elftal verblijft tijdens de groepsfase van het EK in Woudschoten in Zeist.

Definitieve selectie

Na afloop van die trainingsstage op woensdag 26 mei maakt bondscoach Frank de Boer de definitieve EK-selectie bekend. Die spelers, met uitzondering van diegene die op dat moment nog verplichtingen hebben bij hun club, melden zich op vrijdag 28 mei in Zeist. Een dag later vertrekt het Nederlands elftal op trainingskamp naar Portugal (onder voorbehoud) waar het tot en met 5 juni verblijft.

Tijdens dat trainingskamp speelt het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Schotland, op woensdag 2 juni om 20.45 uur (Nederlandse tijd). Jong Oranje heeft op dat moment de kwartfinale tegen Frankrijk (31 mei, 18.00 uur) reeds gespeeld en speelt bij winst op 4 juni de halve finale. De finale van het EK onder 21 wordt op zondag 6 juni gespeeld.

Terug in Nederland

Het Nederlands elftal komt in ieder geval in actie op 6 juni; het stadion van FC Twente is dan om 18.00 uur het decor van de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK. Na afloop van die wedstrijd vertrekt het team weer naar Zeist, waar het tijdens de groepsfase van het EK zal verblijven. Het EK zelf begint op vrijdag 11 juni met de openingswedstrijd Italië – Turkije, twee dagen later bijt Oranje de spits af met een wedstrijd tegen Oekraïne.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen