Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fans kiezen voor Van Dijk en Van de Donk in elftal van het jaar

KNVB Media
KNVB Media
20 januari 2021, 14:00

Voor het derde jaar op rij werd Virgil van Dijk opgenomen in het UEFA Fans' Team of the Year. - Foto: KNVB Media

Virgil van Dijk en Daniëlle van de Donk staan er goed op bij voetbalsupporters. De verdediger van het Nederlands elftal en de middenvelder van de OranjeLeeuwinnen zijn opgenomen in het UEFA Fans’ Team of the Year 2020.

Bijna zes miljoen supporters brachten hun stem uit op de website van de UEFA. Zij konden kiezen uit vijftig spelers en speelsters die op een shortlist stonden die door de Europese voetbalbond werd samengesteld.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk is de afgelopen jaren een vaste waarde in het Fans’ Team of the Year. De captain van het Nederlands elftal kreeg ook in 2018 en 2019 een plek in het hart van de defensie toebedeeld.

Van Dijk is dit seizoen de enige Nederlander in het elftal van het jaar. In het team van 2019 had hij nog gezelschap van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De Ligt stond ook dit jaar op de shortlist, maar kreeg niet genoeg stemmen. Dat gold ook voor Hans Hateboer (Atalanta) en Stefan de Vrij (Internazionale), die tevens genomineerd waren.

Fans’ Team of the Year 2020: Manuel Neuer (Bayern München/Duitsland); Joshua Kimmich (Bayern München/Duitsland), Sergio Ramos (Real Madrid/Spanje), Virgil van Dijk (Liverpool/Nederland), Alphonso Davies (Bayern München/Canada), Thiago Alcantara (Liverpool/Spanje), Lionel Messi (FC Barcelona/Argentinië), Kevin De Bruyne (Manchester City/België), Cristiano Ronaldo (Juventus/Portugal), Robert Lewandowski (Bayern München/Polen), Neymar (Paris Saint-Germain/Brazilië).

Daniëlle van de Donk

De plek voor Danielle van de Donk in het Fans’ Women’s Team of the Year 2020 is een primeur. Voor het eerst in de historie liet de UEFA supporters ook een favoriet vrouwenteam samenstellen. Van de Donk gaat zodoende de boeken is als de eerste Nederlandse die werd opgenomen in het Fans Women's Team of the Year.

Daniëlle van de Donk in actie namens de OranjeLeeuwinnen.

Naast Van de Donk waren ook Sari van Veenendaal (PSV), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Vivianne Miedema (Arsenal) en Jill Roord (Arsenal) genomineerd. Zij kregen echter niet genoeg stemmen voor een plek bij de beste elf.

Fans’ Womens Team of the Year 2020: Sarah Bouhaddi (Olympique Lyon/Frankrijk), Lucy Bronze (Manchester City/Engeland), Kadeisha Buchanan (Olympique Lyon/Canada), Wendie Renard (Olympique Lyon/Frankrijk), Magdelena Eriksson (Chelsea/Zweden), Kheira Hamraoui (FC Barcelona/Frankrijk), Sara Björk Gunnarsdóttir (Olympique Lyon/IJsland), Amadine Henry (Olympique Lyon/Frankrijk), Daniëlle van de Donk (Arsenal/Nederland), Pernille Harder (Chelsea/Denemarken), Delphine Cascarino (Olympique Lyon/Franrijk).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen