Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wijnaldum: 'We waren zeker toe aan een overwinning'

KNVB Media
KNVB Media
15 november 2020, 20:00

Door goals van Georginio Wijnaldum (2) en Memphis Depay won een goed spelend Oranje in Amsterdam van Bosnië-Herzegovina. - Foto: KNVB Media

Dankzij een 3-1 zege op Bosnië-Herzegovina houdt het Nederlands elftal de kansen op deelname aan de finaleronde van de Nations League levend. Maar bovenal was Oranje blij dat het weer eens een interland won. Dat was namelijk al een tijdje geleden.

Georginio Wijnaldum, de man van de twee vroege doelpunten, wist even niet meer wanneer hij voor het laatst met Oranje als winnaar van het veld stapte. Dat was ruim twee maanden geleden, 4 september om precies te zijn. Oranje opende destijds de Nations League met een 1-0 zege op Polen. Daarna volgden twee nederlagen tegen Italië en Mexico en drie gelijke spelen tegen Bosnië-Herzegovina, Italië en Spanje. Vijf interlands zonder zege. "We waren toe aan een overwinning", beaamde een opgeluchte Wijnaldum in gesprek met de NOS. "We begonnen goed in de eerste helft, maar aan het einde daarvan werden we wat slordiger. Misschien dat we te graag wilden aanvallen, waardoor de ruimtes groter werden. In de tweede helft werd het ook wat slordiger."

De Boer blij

We hadden vandaag twee belangen.

Hoog tempo en veel beweging. Dat waren volgens Frank de Boer de redenen waarom Oranje zo goed startte. "We hebben als staf aangegeven dat we de eerste 20-25 minuten vol gas moesten geven en het verschil moesten maken. Dat kan door het tempo hoog te houden. Dat hebben we fantastisch gedaan", aldus De Boer die desondanks wel kritisch bleef op een aantal slordige momenten waarbij balverlies voor halve kansen voor de Bosniërs zorgden.

En ja, De Boer was ook blij met zijn eerste overwinning als bondscoach van het Nederlands elftal. Na één nederlaag en drie gelijke spelen was het zover.  "Natuurlijk wacht je op die eerste overwinning. Maar we hadden vandaag twee belangen. in de race blijven voor de eindronde van de Nations League én we zitten nu bij de WK-kwalificatie in pot 1. Dat is toch lekker. In pot 2 zitten ook goede landen, maar nu ontwijken we zeker de heel sterke landen."

'Goede zaken gedaan'

Ook Memphis Depay, die zijn 20e treffer voor Oranje maakte, keek tevreden terug, "Deze overwinning hadden we nodig. In de laatste wedstrijden hebben we niet het gewenste resultaat gehaald. Dan krijg je speculaties. Het is dan zaak om kalm te blijven en dat hebben we gedaan. Vandaag hebben we goede zaken gedaan. Nu herstellen, kijken hoe Italië-Polen eindigt en door naar Polen." Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Gretig Oranje klopt Bosnië-Herzegovina en bezorgt De Boer eerste zege.

 

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen