Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitblinker Wijndal: 'Laten zien dat ik het niveau aankan'

KNVB Media
KNVB Media
11 november 2020, 22:45

Linksback Owen Wijndal liet een goede indruk achter tegen Spanje. - Foto: KNVB Media

Over het 1-1 gelijkspel tegen Spanje viel genoeg na te praten in het kamp van Oranje. Reacties van Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Owen Wijndal en uiteraard Frank de Boer die nog altijd op zijn eerste zege als bondscoach wacht. "Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk een overwinning boeken met Oranje. Laten we dat dan maar zondag tegen Bosnië doen."

Oranje startte de vriendschappelijke interland tegen Spanje met Georginio Wijnaldum als aanvoerder. Dat maakte de jarige Rotterdammer natuurlijk trots, maar deed hem evenzeer pijn. "Ik hink op twee gedachten", sprak hij tegen de NOS. "Natuurlijk ben ik blij en trots dat ik als aanvoerder mijn land mag vertegenwoordigen. Aan de andere kant heb ik liever dat ik die band niet draag en Virgil erbij is. Hij maakt het team sterker en is een goede vriend. Hij leeft met ons mee, zowel bij Liverpool als Oranje."

Van Dijk zocht voor de wedstrijd nog contact met Wijnaldum. "Maar dat was omdat ik jarig ben", lachte Wijnaldum. "Ik zal hem zo wel even bellen om het over de wedstrijd te hebben."

De coronaproof teamfoto van Oranje.

Kilometervreter

We hadden ook nog kunnen winnen met die twee kansen, al krijgen de Spanjaarden ook genoeg momenten om te scoren.

Bijvoorbeeld over de twee grote kansen in de tweede helft voor Memphis Depay en Luuk de Jong. Of over het stroeve begin. "We konden de man vooruit niet vinden en waren zoekende met druk zetten", sprak Daley Blind die na vijf minuten de geblesseerd uitgevallen Nathan Aké verving. "In de tweede helft kwamen we goed terug in de wedstrijd. We waren beter georganiseerd en konden meer doordekken. En ja, we hadden ook nog kunnen winnen met die twee kansen, al kregen de Spanjaarden ook genoeg momenten om te scoren."

De assist bij de gelijkmaker van Donny van de Beek kwam van de voet van Owen Wijndal. De jonge linksback was in zijn tweede interland ijzersterk op dreef, zowel verdedigend als aanvallend. "Ik focus me in eerste instantie natuurlijk op mijn verdedigende taken, maar als ik aanvallend kan bijdragen, dan doe ik dat natuurlijk. Ja, ik heb er wel een flink aantal kilometers opzitten."

Wijndal gaf een behoorlijk visitekaartje af, ook met het oog op de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina komende zondag. "Vandaag heb ik tegen Spanje laten zien dat ik het niveau aankan. Of ik tegen Bosnië speel? Geen flauw idee, ik hoop het wel."

Krijgt Owen Wijndal zondag ook een basisplaats tegen Bosnië-Herzegovina?

Goede indruk

Voor de wedstrijd gaf bondscoach Frank de Boer aan dat keeper Marco Bizot en de vier verdedigers Hans Hateboer, Jöel Veltman, Aké en Wijndal 'in principe tegen Bosnië niet in de basis staan.' Op de vraag of het optreden van Wijndal hem wellicht op andere gedachten had gebracht, moest de keuzeheer glimlachen. "De jongens moeten zich in dit soort wedstrijden laten zien. Owen heeft vandaag zeker een heel goede indruk achtergelaten." 

Terugblikkend op het duel met de Spanjaarden concludeerde De Boer dat zijn ploeg moeizaam op gang kwam, omdat er niet goed werd doorgedekt. "Zoals bijvoorbeeld bij die tegentreffer. Dat deden we na rust wel, waardoor we meer in de duels kwamen en vooruit konden voetballen." Het doelpunt van Donny van de Beek zorgde ervoor dat Oranje nog langszij kwam, maar ook in de vierde interland onder zijn leiding kon De Boer nog niet het zoet van de overwinning smaken. "Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk een overwinnng boeken met Oranje. Laten we dat dan maar zondag tegen Bosnië doen."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag De meeste kansen waren voor Spanje, de beste voor Oranje. Met een 1-1 konden beide partijen leven.

Schrijf je in voor de Oranje nieuwsbrief

Het laatste nieuws, informatie over kaartverkoop en de mooiste video's over het Nederlands elftal mannen en vrouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen