Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Dijk: 'Oranje hoort hier te winnen'

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober 2020, 20:00
2:19

Aanvoerder Virgil van Dijk na afloop voor de camera van de NOS. - Foto: KNVB Media

Met gebogen hoofd stapten de Oranje-internationals van het veld in Zenica. Hevig teleurgesteld na het matige resultaat (0-0) in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina. Alweer geen doelpunten, alweer geen sprankelende wedstrijd. "Je hoort hier als Oranje zijnde te winnen."

Van die vier goede kansen in de tweede helft moet je er wel zeker één maken. Dat is de wet van topvoetbal.

Virgil van Dijk was helder in zijn oordeel: "Je hoort hier als Oranje zijnde te winnen, dus dit is teleurstellend", zei hij tegen de NOS. Oranjes aanvoerder legde de pijnpunten van de voorbije 90 minuten haarfijn uit. "Het tempo was vooral in de eerste helft te laag, waardoor we er niet doorheen kwamen. Ook de afwisseling tussen diepte en 'in de bal komen' was niet goed genoeg. Dat maakt het makkelijk verdedigen voor Bosnië."

In het tweede deel van de partij zag Van Dijk dat het iets beter ging. "We konden meer druk zetten, de organisatie stond beter en de bal ging iets sneller rond. Maar we kwamen niet tot heel grote kansen. We zullen dit moeten gaan analyseren en beter doen. Vorig jaar hebben we in de Nations League gemerkt hoe mooi het kan zijn. Dat willen we nu weer. Ik vind dat we nog steeds een geweldige selectie hebben, met jongens die op topniveau spelen. Maar het moet wel beter."

Sterke invalbeurt van Steven Berghuis.

'Wet van topvoetbal' 

Voor bondscoach Frank de Boer bleef ook zijn tweede interland zonder zege. "Het was moeilijk om erdoorheen te komen. De start was nog wel dreigend, met een paar goede momenten. Het was wel te weinig in die eerste helft. We hebben niets weggegeven, maar we willen meer creëren." Kwam dat door een te laag baltempo? De Boer oordeelde mild: "Het is verschrikkelijk lastig als een ploeg zo gegroepeerd staat."

De invalbeurt van Steven Berghuis kon De Boer wel bekoren. "Daardoor kwam er schwung in het elftal en creërden we vier goede kansen. Daar zou ik altijd voor tekenen op dit niveau, vier kansen in één helft, maar die moet je dan wel maken. Dat is de wet van topvoetbal en daarin hebben we verzuimd. Misschien hadden we de topvorm net niet." 

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Oranje stelt teleur in Bosnië-Herzegovina:0-0.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen