Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lodeweges: 'Verloren van een heel goede tegenstander'

KNVB Media
KNVB Media
7 september 2020, 23:00

Captains onder elkaar: Virgil van Dijk feliciteert Giorgio Chiellini met de zege van de Azzurra. - Foto: KNVB Media

Niemand draaide eromheen in het Oranjekamp. Dit was bepaald geen beste beurt. De 0-1 nederlaag in de Nations League tegen Italië bezorgde Oranje een avond met frustraties in de Johan Cruijff ArenA.

"Een heel matige wedstrijd. Vooral de eerste helft was matig tot slecht", concludeerde aanvoerder Virgil van Dijk in gesprek met de NOS. "Ik ga geen excuses zoeken. We konden geen druk zetten. Italië had veel beweging in de ploeg, met spelers die goed van links naar rechts positie kozen. Dat deden ze slim, maar het begint met pit en strijd. In de tweede helft kwam er bij ons meer pit in en dat leverde ook wat meer gevaarlijke momenten op. Maar het moet wel beter dan vanavond." 

Moedeloos

Marten de Roon.

"Vooral de eerste helft was frustrerend", vond Marten de Roon, international in Italiaanse clubdienst. Ook hij erkende dat Oranje geen vat kreeg op de Italianen. "We kregen geen druk op ze. Dat was best moedeloos, om 45 minuten achter de bal aan te lopen. We hadden er meer van verwacht met z'n allen. Dit was de zoveelste keer dat het in de eerste helft niet goed was en dat moet niet meer kunnen."

Ook interim-bondscoach Dwight Lodeweges was realistisch. "We hebben verloren van een heel goede ploeg. Die in principe dezelfde dingen doet als wij willen doen, maar dat beter uitvoeren. Heel dynamisch, waardoor wij in te grote ruimtes kwamen te spelen en telkens moesten kiezen. We kwamen vervolgens mensen tekort aan de zijkanten. Uiteindelijk verlies je van een toptegenstander. Dat is niet leuk, maar wel goed om van te leren. Zoals Italië speelt, daar kunnen wij nog een aantal stappen in maken."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Onherkenbaar Oranje afgetroefd door Italië.

WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen