Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De leeuw heerst op nieuwe tenues Oranje

KNVB Media
KNVB Media
1 september 2020, 9:00

Aanvoerder Virgil van Dijk: ' Ik hou van de boodschap die het shirt uitdraagt.' - Foto: KNVB Media

De leeuw was altijd al een krachtig symbool voor Nederland en het Nederlandse voetbal. Het staat voor trots, kracht en moed, waarden die Oranje op het voetbalveld graag uitdraagt. Dankzij Nike is de leeuw in 2020 nadrukkelijker dan ooit zichtbaar op de nieuwe tenues van de Oranje-selecties.

Het Nederlands elftal speelt zijn uitwedstrijden komend seizoen in een zwart shirt met oranjedetails.

Op de nieuwe shirts van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen staat de Nederlandse trots behalve met het bekende logo op de borst ook levensgroot met oranje lijnen op de voorzijde. Het complete thuistenue, shirt, short en kousen, is oranje met zwarte details, het uittenue is zwart met oranje details. Op de binnenkant van beide shirts staat, als eerbetoon aan de Nederlandse koninklijke familie, een kroon afgebeeld.

— Jackie Groenen in het nieuwe shirt van de Oranjeleeuwinnen.

Trots en sterk

Virgil van Dijk: “Het nieuwe tenue is uniek en ik hou van de boodschap die het uitdraagt. We hebben een leeuwenmentaliteit nodig om succesvol te zijn en we zullen iedereen laten zien hoe trots en sterk we zijn”.

“Er is veel optimisme rondom het Nederlandse voetbal", vult Scott Munson (VP, Nike Football Apparel) aan.  "Zowel de mannen als de vrouwen doen het bijzonder goed. De nationale trots was wat ons betreft onmisbaar in de nieuwe collectie en daarom hebben we de Nederlandse leeuw nu in het volledige ontwerp geïntegreerd.”

KNVB Shop KNVB Shop Ga naar de KNVB Shop voor het nieuwste shirt van het Nederlands elftal en de Oranjeleeuwinnen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen