Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi tijdelijk naar Oranje

KNVB Media
KNVB Media
25 augustus 2020, 21:30

Erwin van de Looi zal ad-interim bondscoach Dwight Lodeweges en assistent Maarten Stekelenburg ondersteunen. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi gaat de technische staf van het Nederlands elftal versterken tijdens de komende interlandperiode. De coach van Jong Oranje zal ad-interim bondscoach Dwight Lodeweges en assistent Maarten Stekelenburg ondersteunen.

Na het vertrek van Ronald Koeman was er bij het Nederlands elftal behoefte aan extra menskracht in de technische staf. 

De positie van Erwin van de Looi bij Jong Oranje zal de komende periode worden overgenomen door Marcel Groninger, die momenteel assistent van Van de Looi is. Bert Konterman, coach van het Nederlands elftal O20 zal op zijn beurt de positie van assistent invullen. Daarmee volgt de KNVB de lijn waarbij coaches van onderliggende elftallen kunnen doorschuiven naar hogere teams als dat nodig is.

Tijdelijk

De verhuizing van Van de Looi heeft een tijdelijk karakter en geldt voor de periode zolang de KNVB nog geen opvolger voor Ronald Koeman heeft benoemd.

Oranje speelt vrijdag 4 september zijn eerste UEFA Nations League-duel met Polen. Drie dagen later, maandag 7 september, is Italië de tweede tegenstander van Oranje in de Nations League. Beide duels worden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gespeeld en beginnen om 20.45 uur.

Jong Oranje

Jong Oranje treft in het kader van EK-kwalificatie achtereenvolgens Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland wordt gespeeld op vrijdag 4 september in het Torpedo Stadion in Zhodino. De wedstrijd tegen Jong Noorwegen vindt op dinsdag 8 september plaats in het Yanmar Stadion van Almere City.

Van de Looi meldt zich dan, na het trainingskamp van Oranje, weer bij Jong Oranje om daar de wedstrijd tegen Noorwegen mee te maken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen