Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen publiek bij Oranje-interlands september

KNVB Media
KNVB Media
19 augustus 2020, 16:30

De Johan Cruijff ArenA blijft leeg bij de interlands in september. - Foto: KNVB Media

De Nations League-wedstrijden Nederland-Polen (vrijdag 4 september) en Nederland-Italië (maandag 7 september) in de Johan Cruijff ArenA worden definitief zonder publiek gespeeld. De UEFA kondigde woensdag aan dat bij alle interlands in Europa die tot en met 24 september moeten worden afgewerkt geen toeschouwers aanwezig mogen zijn.

Dat geldt ook voor de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen, uit tegen Rusland (vrijdag 18 september) en de wedstrijden van Jong Oranje, uit tegen Wit-Rusland (vrijdag 4 september), en thuis tegen Noorwegen (dinsdag 8 september).

“We hebben met z’n allen lang op deze wedstrijden moeten wachten. Het is heel mooi dat het interlandvoetbal weer begint, maar het is ook erg jammer dat hier geen publiek bij aanwezig kan zijn”, reageert Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. “Het is wel begrijpelijk dat de UEFA hiervoor kiest, om geen onderlinge verschillen te laten ontstaan tussen de 55 landen waarin UEFA-interlands worden gespeeld. UEFA wil bij de Super Cupwedstrijd op 24 september in Boedapest proefdraaien met beperkt publiek. Laten wij hopen dat we bij Nederland-Mexico op woensdag 7 oktober wel weer publiek kunnen ontvangen.”

In tegenstelling tot veel andere landen in Europa staat de Nederlandse overheid – met inachtneming van onder meer de anderhalve-metermaatregelen - wél toe om te voetballen met beperkt publiek, een lijn die de KNVB volgt in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Bij oefenwedstrijden afgelopen maand verliep dit zeer goed.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen