Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mexico completeert programma Oranje

KNVB Media
KNVB Media
20 juli 2020, 15:00

Nederland oefende voor het laatst in 2014 tegen Mexico. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal oefent woensdag 7 oktober in de Johan Cruijff ArenA tegen Mexico. Hoe laat de aftrap in Amsterdam is, wordt in een later stadium bekendgemaakt. Het duel gaat vooraf aan Oranjes Nations Leaguewedstrijden in en tegen Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (Milaan, 14 oktober).

De laatste ontmoeting met de ploeg uit Midden-Amerika was op 12 november 2014, ruim vier maanden nadat Oranje in het Braziliaanse Fortaleza Mexico in de achtste finale van het WK uitschakelde (2-1). In de Amsterdam ArenA ging de winst deze keer naar Mexico (2-3).

Nederland en Mexico speelden in totaal acht keer eerder tegen elkaar. Oranje won vier keer, de Mexicanen waren drie keer de sterkste. Eén onderling treffen eindigde onbeslist. Met de interland tussen Nederland en Mexico is Oranjes agenda in 2020 met de volgende acht wedstrijden compleet.

DatumAanvangWedstrijdLokatie
4 september20.45 uurNederland - PolenJohan Cruijff ArenA
7 september20.45 uurNederland - ItaliëJohan Cruijff ArenA
7 oktobern.t.b.Nederland - MexicoJohan Cruijff ArenA
11 oktober18.00 uurBosnië-Herzegovina - Nederlandn.n.b.
14 oktober20.45 uurItalië - NederlandMilaan
11 novembern.t.b.Nederland - SpanjeJohan Cruijff ArenA
15 november18.00 uurNederland - Bosnië-HerzegovinaJohan Cruijff ArenA
18 november20.45 uurPolen - Nederlandn.n.b

Net als voor de overige vier thuiswedstrijden geldt ook voor het treffen met Mexico dat de KNVB hoopt dat zoveel mogelijk Oranjesupporters de gang naar de Johan Cruijff ArenA kunnen maken. Op dit moment mogen - met inachtneming van de anderhalvemeterregels - een beperkt aantal toeschouwers in de Nederlandse stadions toegelaten worden. Of dat dan ook nog zo is, hangt af van de dan geldende situatie en eventuele coronamaatregelen van het kabinet en UEFA. De veiligheid en gezondheid van publiek, spelers en officials staan steeds voorop. De KNVB informeert de Oranjefans over de eventuele kaartverkoop via de gebruikelijke kanalen.

WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen