Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

92% toegewezen tickets EURO 2020 naar Oranje ClubCardhouders

KNVB Media
KNVB Media
16 januari 2020, 14:30

Voor de wedstrijden van het Nederlands elftal op EURO 2020 zijn 53.000 tickets aangevraagd. - Foto: KNVB Media

In het teamhotel op de KNVB Campus in Zeist heeft donderdag de toewijzing plaatsgevonden van de door Oranje ClubCardhouders aangevraagde tickets voor UEFA EURO 2020. In het gunstigste geval speelt het Nederlands elftal zeven wedstrijden op het EK. Voor al deze duels zijn in totaal bijna 53.000 tickets aangevraagd.

De aanvraagperiode liep tussen 4 december en 18 december 2019. Gedurende deze periode konden alle Oranje ClubCardhouders hun tickets aanvragen via een speciale UEFA-website. Daarnaast kon in dezelfde periode ook een kleine groep met overige relaties via deze website hun tickets aanvragen.

41.379 tickets toegewezen

Voor de drie groepswedstrijden en de vier wedstrijden in de knock-out fase waren ruim 54.000 tickets exclusief beschikbaar voor Oranje ClubCardhouders. Dit betreft tickets in de zogenaamde Oranjevakken. Tijdens de openbare loting zijn donderdag voor deze zeven wedstrijden de tickets toegewezen. Deze toewijzing werd uitgevoerd via een gecertificeerde trekkingsgenerator. Een notaris van notariskantoor Van Rhijn uit Zeist was aanwezig om toezicht te houden op de trekking en de belangen van de aanvragers te behartigen. Ook waren er een aantal Oranje ClubCardhouders aanwezig.

De Oranjevakken tijdens de groepswedstrijden zullen vol zitten.

Van de 53.000 aangevraagde tickets zijn er uiteindelijk 41.379 toegewezen. Hiervan is 92% (37.937 tickets totaal) naar Oranje ClubCardhouders gegaan. Voor de drie groepswedstrijden in Amsterdam was er veel meer vraag dan beschikbare tickets. Alle beschikbare tickets voor deze drie wedstrijden zijn daardoor toegewezen. Voor de wedstrijden in de knock-out fase lag de vraag beduidend lager dan het aantal beschikbare tickets. Daardoor zijn niet alle beschikbare tickets voor deze wedstrijden toegewezen. Verder waren er een aantal aanvragen die niet aan de voorwaarden voor een groepsaanvraag voldeden. De niet toegewezen tickets gaan terug naar UEFA en worden aan het publiek beschikbaar gesteld.

Lotingsprotocol

De notaris heeft na afloop middels een proces-verbaal bevestigd dat de trekking is uitgevoerd in overeenstemming met het vooraf opgestelde lotingsprotocol. Een kopie van het bestand met het trekkingsresultaat is in bewaring gegeven aan de notaris. In onderstaand overzicht is per wedstrijd aangegeven hoeveel tickets zijn aangevraagd, hoeveel tickets beschikbaar waren en wat uiteindelijk via de gewogen loting is toegewezen.

Het resultaat van de loting wordt door de KNVB naar de UEFA verstuurd. De Europese voetbalbond zal uiterlijk begin februari alle aanvragers informeren over de toewijzing, inclusief een aparte mail met een betaallink. De KNVB kan vragen van Oranje ClubCardhouders over het resultaat van de loting helaas niet beantwoorden. Zodra UEFA alle aanvragers heeft geïnformeerd, zal de KNVB per wedstrijd per categorie de relatienummers online zetten van de Oranje ClubCardhouders met een toewijzing.

Medio juni ontvangen alle Oranje ClubCardhouders met een toewijzing bericht van de UEFA om de speciale app te downloaden. De toegewezen tickets staan hierin. Tickets voor de wedstrijden in de knock-outfase worden alléén toegewezen als het Nederlands elftal zich voor de betreffende wedstrijd in deze fase heeft gekwalificeerd. Als tickets zijn toegewezen voor één of meer wedstrijden in de knock-outfase en Nederland wordt eerder dan de finale uitgeschakeld, dan stort de UEFA het bedrag van de bestelde tickets voor niet gespeelde wedstrijden terug na afloop van het toernooi.

Oranje speelt haar drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena.

In april en juni laatste verkoopfasen

Medio april zal UEFA een zogenaamd 'resale platform' openen waarin supporters hun toegewezen tickets kunnen aanbieden tegen de reguliere verkoopprijs. Mogelijk komen hier nog tickets beschikbaar voor de wedstrijden van het Nederlands elftal. Toewijzing vindt plaats op basis van first come, first serve. De KNVB heeft enige tijd geleden al besloten dat Oranje ClubCardhouders hun toegewezen tickets niet via het resale platform kunnen aanbieden.

Mochten er later nog tickets beschikbaar komen, dan zal UEFA vanaf begin juni last minute verkoop starten via haar website. De KNVB zal dit ook via haar kanalen communiceren.

Een impressie van de toewijzing van door Oranje ClubCardhouders aangevraagde tickets.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen