Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stekelenburg assistent Koeman; ook Van Nistelrooij tijdens EURO2020

KNVB Media
KNVB Media
17 december 2019, 15:00

Maarten Stekelenburg verkast van Onder 19 naar de staf van het Nederlands elftal. - Foto: KNVB Media

Maarten Stekelenburg is per direct toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. De 47-jarige Stekelenburg gaat als assistent van bondscoach Ronald Koeman aan de slag. De functie was vacant nadat Kees van Wonderen eerder deze maand bij de KNVB vertrok.

Verder komt 70-voudig ex-international Ruud van Nistelrooij de coachingsstaf van het Nederlands elftal rondom EURO2020 versterken. Van Nistelrooij (43) is momenteel coach van PSV Onder 19. De voormalige topspits heeft toestemming van zijn club gekregen om de tijdelijke nevenfunctie bij het Nederlands elftal te aanvaarden en sluit aan bij de start van Oranjes voorbereiding.

Onder 17 en Onder 19

Ik kijk er naar uit om bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Dat is een geweldige kans, zeker met het oog op het EK deze zomer.

Maarten Stekelenburg: "Na alle mooie jaren bij de KNVB-jeugdelftallen is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid op het hoogste niveau te werken. Ik kijk er naar uit om bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Dat is een geweldige kans, zeker met het oog op het EK deze zomer."

Stekelenburg is sinds augustus 2016 in dienst van de KNVB als coach van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. Met deze ploeg bereikte hij in 2017 in Georgië de halve finale van het Europees kampioenschap, waar Portugal met 1-0 te sterk was.

Daarvoor - van 2013 tot 2015 - was de geboren Amsterdammer coach van Onder 17, met welk team hij in 2014 en 2015 aan het Europees kampioenschap deelnam. Het eerste jaar was er zilver voor de Onder 17-ploeg, met onder meer Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Steven Bergwijn in de gelederen. In de daaropvolgende editie reikte Onder 17 – met onder anderen Matthijs de Ligt en Donyell Malen - in Bulgarije tot de groepsfase.

Maarten Stekelenburg in 2014 als coach van Onder 17 met links Steven Bergwijn.

Van Nistelrooij op eindtoernooi

Van Nistelrooij maakte al eerder deel uit van de technische staf van het Nederlands elftal. In juli 2014 tekende hij een tweejarig contract als assistent-bondscoach onder Guus Hiddink. Na het vertrek van Hiddink was hij ook onder Danny Blind actief als assistent, samen met Marco van Basten. Na zijn KNVB-periode ging hij in de zomer van 2016 bij PSV de spitsen trainen van Onder 17, Onder 19 en het eerste elftal. In het seizoen 2018/’19 werd hij hoofdcoach van PSV Onder 19.

Ruud van Nistelrooij: "Het is een prachtige kans voor mij om als assistent-trainer deel uit te mogen maken van de staf van Oranje voor dit eindtoernooi. Een uitdaging die ik met beide handen aanpak, en ik zal er alles aan doen om bij te dragen aan een succesvol EK."

Ruud van Nistelrooy was tussen 2014 en 2016 al actief als assistent-bondscoach.

Jonge trainer

Ruud is een ambitieuze en gedreven jonge trainer. Zijn ervaringen als topvoetballer kunnen tijdens het EK waardevol zijn.

Bondscoach Ronald Koeman: "Ik ken Maarten als een goede trainer en ben ervan overtuigd dat hij een uitstekende aanvulling is in onze technische staf. Natuurlijk heb ik hem aan het werk gezien bij Onder 17 en Onder 19. Zijn voetbalvisie sluit goed aan op die van het Nederlands elftal. Precies om die reden hebben we, samen met Nico-Jan Hoogma, ook intern gezocht voor de invulling van de vacature. Maarten past goed in ons team. Ruud is een ambitieuze en gedreven jonge trainer. Zijn ervaringen als topvoetballer kunnen tijdens het EK waardevol zijn. Ik geloof erin jonge trainers, die dicht bij de spelers staan, een rol te geven."

De samenstelling van de technische staf van het Nederlands elftal ziet er nu als volgt uit: bondscoach Ronald Koeman, assistenten Dwight Lodeweges en Maarten Stekelenburg, keeperstrainer Patrick Lodewijks en René Wormhoudt (fysieke trainer). Steijn Spreij completeert de technische staf als performance analist, terwijl Ruud van Nistelrooij aansluit voor de duur van het EK.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen