Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Messi troeft Van Dijk af in strijd om Gouden Bal; talentenprijs De Ligt

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2019, 10:45

Virgil van Dijk met zijn vriendin op het Ballon d'Or-gala in Parijs. - Foto: ANP

Virgil van Dijk heeft bij de verkiezing voor de Gouden Bal nipt zijn meerdere moeten erkennen in Lionel Messi. De prestigieuze prijs voor 's werelds beste voetballer van het jaar ging maandagavond voor de zesde keer naar de Argentijnse spelmaker. Van Dijk eindigde als tweede, Cristiano Ronaldo werd derde.

De Gouden Bal - Ballon d'Or - is een verkiezing van het Franse voetbaltijdschrift France Football. De redactie nomineerde dertig spelers. In totaal 176 voetbaljournalisten uit verschillende landen stemden daarna op hun persoonlijke top-5 van de in hun ogen beste voetballers van het jaar.

Messi kreeg de meeste stemmen (686), hoewel het verschil met Van Dijk (679) minimaal was. Van Dijk werd wel vaker gekozen als nummer één: 69 keer, tegenover 61 keer Messi. In september moest Van Dijk ook al de eretitel FIFA Wereldvoetballer van het Jaar aan Messi laten. Oranjes aanvoerder werd eind augstus wél verkozen tot de beste speler van het seizoen 2018/’19 op de Europese velden.

Hoofdprijs Hoofdprijs Virgil van Dijk verkozen tot UEFA Voetballer van het Jaar.

Cruijff, Van Basten, Gullit

Naast Van Dijk behoorden nog vier Nederlandse internationals tot de genomineerden. Frenkie de Jong eindigde als 11e, Matthijs de Ligt 15e, Georginio Wijnaldum 26e en Donny van de Beek 28e. Drie Nederlanders wonnen in het verleden de Gouden Bal. Johan Cruijff en Marco van Basten werden drie keer gekozen tot de beste speler ter wereld, Ruud Gullit eenmaal.

Matthijs de Ligt werd uitgeroepen tot het grootste talent van het jaar. — Foto: ANP

De Ligt grootste talent

Matthijs de Ligt (20) mocht in Parijs wel een andere prijs ophalen: de Kopa Trophy. Hij werd verkozen tot het grootste talent van het jaar. Daarvoor komen alleen spelers onder 21 jaar in aanmerking. De Ligt is de opvolger van Kylian Mbappé die vorig jaar tot 's werelds grootste talent werd uitgeroepen. Hij bleef Jadon Sancho (Engeland/Borussia Dortmund) en João Félix (Portugal/Atlético Madrid) voor.

Gouden Bal vrouwen Gouden Bal vrouwen Gouden Bal voor Rapinoe; Vivianne Miedema vijfde.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen