Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Dijk, Wiegman en OranjeLeeuwinnen genomineerd voor Sportgala

KNVB Media
KNVB Media
1 december 2019, 18:30

Virgil van Dijk is genomineerd voor Sportman van het Jaar. - Foto: KNVB Media

De nominaties voor het NOS | NOC*NSF Sportgala zijn bekend. Virgil van Dijk (Sportman), de OranjeLeeuwinnen (Sportploeg) en Sarina Wiegman (Sportcoach) maken kans op de prestigieuze nationale sportprijzen.

Voetbal is sowieso goed vertegenwoordigd bij het Sportgala op 18 december; naast de Oranje-nominaties zijn ook Erik ten Hag (Sportcoach) en AFC Ajax (Sportploeg) genomineerd.

Nominaties

Virgil van Dijk kende een bijzonder succesvol 2019. Met zijn club Liverpool won hij de Champions League en gaat hij momenteel ruim aan kop in de Engelse Premier League. Met het Nederlands elftal behaalde hij de finale van de Nations League (die met 1-0 werd verloren van Portugal) en kwalificeerde hij zich persoonlijk voor het eerst voor een eindtoernooi. Hij kan in de voetsporen treden van Arjen Robben, die in 2014 Sportman van het Jaar werd.

De OranjeLeeuwinnen en coach Sarina Wiegman behaalden dit jaar de finale van het WK, die werd verloren van de Verenigde Staten (2-0) en wonnen daarna alle EK-kwalificatieduels. Twee jaar geleden waren de OranjeLeeuwinnen en Wiegman ook genomineerd; destijds werden de OranjeLeeuwinnen daadwerkelijk gekozen tot Sportploeg van het Jaar.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen