Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje tijdens EURO 2020 in Poule C met Oekraïne en Oostenrijk

KNVB Media
KNVB Media
30 november 2019, 19:00

Ruud Gullit haalde Nederland uit de kokers tijdens de loting. - Foto: UEFA

Het Nederlands elftal zal het EK komende zomer op 14 juni beginnen met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA. Dat werd vanavond duidelijk tijdens de loting in Boekarest.

Naast Oekraïne neemt Oranje het in Poule C ook op tegen Oostenrijk. Alle groepswedstrijden zal Oranje in de Johan Cruijff ArenA spelen. Het vierde land in de poule van Oranje wordt 31 maart duidelijk. Als Roemenië de play-offs wint komt dat land in de poule van Oranje terecht. Anders wordt het de winnaar van de play-offs tussen Georgië, Wit-Rusland, Macedonië en Kosovo. De aanvangstijden van de wedstrijden zullen later bekendgemaakt worden.

Datum en tijdThuisUitLocatie
14 juni 2020, 21:00NederlandOekraïneJohan Cruijff ArenA
18 juni 2020, 21:00NederlandOostenrijkJohan Cruijff ArenA
22 juni 2020, 18:00N.n.b.NederlandJohan Cruijff ArenA

Tevreden met de loting

Bondscoach Ronald Koeman toonde zich tevreden na afloop van de loting. "Vooraf wisten we dat we bij Oekraïne in de poule terecht zouden komen. Daar had Portugal bijgekomen, wat het een hele sterke poule had gemaakt als je het vergelijkt met de andere groepen. Het werd Oostenrijk, en dat is oké omdat we niet recent tegen ze gespeeld hebben."

Nu de eerste tegenstanders bekend zijn, is het EK weer een stapje dichterbij. Koeman kijkt er naar uit. "Het is mooi dat we in Amsterdam spelen. We voelen ons daar thuis en het is altijd een voordeel om thuis te spelen. Hopelijk winnen we drie keer en kunnen we de mensen in Nederland blij maken. We kijken enorm uit naar een fantastisch EK."

Bondscoach Ronald Koeman met de bondscoaches van Oekraïne (Andriy Shevchenko) en Oostenrijk (Franco Foda).

Oekraïne

Voorafgaand aan de loting was al duidelijk dat Oranje bij Oekraïne in de poule terecht zou komen. Het duel op 14 juni in de Johan Cruijff ArenA wordt de derde ontmoeting tussen beide landen. De laatste ontmoeting was op 11 augustus 2010, toen Nederland – een maand na de WK-finale – aantrad met een jeugdig en geïmproviseerd elftal. Dat oefenduel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De eerdere ontmoeting, een vriendschappelijke interland op 24 mei 2008 in De Kuip, won Oranje met 3-0.

Oekraïne kwalificeerde zich overtuigend voor het EK, door in een groep met Portugal en Servië ongeslagen te blijven. Van de acht duels won het zes keer en speelde het er twee gelijk. Daarmee werd het team groepswinnaar. Bovendien kreeg Oekraïne slechts vier tegendoelpunten; alleen België incasseerde minder tegentreffers tijdens de EK-kwalificatie.

Oostenrijk

Oranje speelde negentien keer eerder tegen Oostenrijk. Daarvan won het negen keer, speelde het er vier gelijk en verloor het zes keer. De laatste keer dat beide landen tegen elkaar speelde was op 4 juni 2016. Oranje won dat duel met 0-2, door doelpunten van Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum.

Oostenrijk werd tweede in Poule G van de kwalificatiepoules, achter Polen. Met zes doelpunten werd Marko Arnautovic, ex-FC Twente, topscorer van de kwalificatiefase voor de Oostenrijkers.

Kaartverkoop

De KNVB heeft tickets toegewezen gekregen voor de zogenaamde Oranjevakken. Alleen Oranje ClubCardhouders maken kans op deze tickets. Alle Oranje ClubCardhouders worden aanstaande dinsdag, 3 december, persoonlijk door de KNVB over de verkoopprocedure geïnformeerd. De verwachting is dat de vraag groter is dan het aantal beschikbare tickets. De tickets worden dan verloot middels een gewogen loting.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen