Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vijf Oranje-internationals maken kans op Gouden Bal

KNVB Media
KNVB Media
22 oktober 2019, 11:00

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum: succesvol met Liverpool en Oranje. - Foto: KNVB Media

Oranje-internationals Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek behoren tot de dertig genomineerde voetballers die kans maken op de Gouden Bal. Maandag 2 december wordt de Ballon d'Or in Parijs uitgereikt.

Van Dijk en Wijnaldum wonnen dit jaar met hun club Liverpool de Champions League. (Voormalig) Ajacieden De Ligt, De Jong en Van de Beek werden met Ajax landskampioenen en verrasten vriend en vijand op het Europese toneel. In de halve finale strandden de Amsterdammers nipt in de halve finale. Met Oranje haalde het vijftal de finale van de Nations League.

Opvolger van Modric

De Gouden Bal is een verkiezing van het Franse voetbaltijdschrift France Football. De redactie nomineert dertig spelers. Voetbaljournalisten uit verschillende landen stemmen daarna op de in hun ogen beste voetballer van het jaar. Vorig jaar ging de Ballon d'Or naar de Kroaat Luka Modric.

Drie Nederlanders wonnen in het verleden de Gouden Bal. Johan Cruijff en Marco van Basten werden drie keer gekozen tot de beste speler ter wereld, Ruud Gullit eenmaal.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen