Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ryan Babel is als wijn: hoe ouder, hoe beter

KNVB Media
KNVB Media
9 september 2019, 23:15

Ryan Babel: hoe ouder, hoe beter. - Foto: KNVB Media

Net als afgelopen vrijdag tegen Duitsland was Ryan Babel tegen Estland een belangrijke pion in Oranje. Sterker, hij nam zowel het eerste als het tweede doelpunt voor zijn rekening. “Ik ben een speler die beweegt van vertrouwen en als je scoort, dan is dat lekker.”

Babel - 32 inmiddels - maakt een merkwaardige loopbaan door in het Nederlands elftal. Hij debuteerde al in 2005, werd jaren niet opgeroepen, maar is onder Ronald Koeman steevast basisspeler. “Gini Wijnaldum zei toevallig een paar dagen terug nog: 'je bent als wijn. Hoe ouder, hoe beter'." 

Hoofd gebruiken

Babel: "Ik ga natuurlijk al lang mee. Je leert beter om je hoofd te gebruiken. Maar het klopt dat ik lekker draai. Sowieso zijn de laatste drie, vier jaar de beste jaren uit mijn carrière.”  

Bondscoach Ronald Koeman is niet zo verbaasd over de prestaties van zijn pupil. “Ik ken Ryan al jaren als een geweldige professional. Hij bewijst dat hij nog steeds het verschil kan maken.” 

50e interland

Memphis speelde tegen Estland zijn 50e interland en toonde na afloop de schaal die hoort bij deze mijlpaal. “Ja, ik ben super trots. 50 caps, daar mag je trots op zijn. De eerste helft verliep een beetje moeizaam, maar in de tweede helft ging het beter. Je komt hier voor het resultaat en dan is 0-4 prima.”   

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen