Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Avond zonder zorgen voor Oranje: 0-4

KNVB Media
KNVB Media
9 september 2019, 22:30

Ryan Babel is het middelpunt na de 0-1 - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal heeft een prima week afgesloten met een zorgeloze overwinning op Estland. In Tallinn werd het in het EK-kwalificatietoernooi 0-4. Ryan Babel scoorde twee keer.

Oranje kende een heerlijke week. Vrijdag nog was er de glorieuze overwinning op Duitsland, waarin het na rust maar liefst vier keer scoorde: 4-2. Drie dagen na dat succes wijzigde bondscoach Ronald Koeman zijn basisopstelling op 3 plaatsen. Zo startten Joël Veltman, Davy Pröpper en Donyell Malen vanaf minuut 1.

Minder vrolijk

Het nog puntloze Estland kende een minder vrolijke aanloop naar het treffen met Nederland. Het ging in de laatste minuut onderuit tegen Wit-Rusland. 

Nederland startte goed. Virgil van Dijk schoot van afstand net naast, Joël Veltman over. In de 17e minuut was het wel raak. Ryan Babel dook tussen twee verdedigers op en rondde een voorzet van Daley Blind beheerst af.  

— Foto: Oranje poseert in Tallinn. 

De wedstrijd had een eenzijdig karakter. De Esten beperkten zich voornamelijk tot tegenhouden en stonden met veel spelers rond het eigen zestien metergebied. Weinig ruimte dus voor aanvallende intenties. Ryan Babel besloot daarom maar eens van afstand te schieten, een gevaarlijke poging, maar de Estse doelman redde. Memphis volgde het voorbeeld een minuut of tien later. 

Estland loerde op momenten waarop het het Nederlands elftal pijn kon doen. Het deelde hier en daar een speldenprikje uit, maar bijna altijd werkten Virgil van Dijk of Matthijs de Ligt de bal weg. 

Weer Babel

Nog maar net na de hervatting maakte Babel na zijn negende ook zijn tiende interlanddoelpunt. Memphis vond zijn hoofd van de aanvaller, die knap binnen kopte. Aanvoerder Virgil van Dijk was dicht bij de 0-3, maar zag zijn kopbal net naast gaan. Het wachten was op meer en dat kwam er ook een kwartier voor tijd.

Memphis fleurde zijn 50e interland op met zijn 17e treffer in het shirt van Oranje. Het slotakkoord kwam op naam van Georginio Wijnaldum, die tegen Duitsland ook al de vierde Oranje-treffer voor zijn rekening nam. 

— Foto: Ryan Babel opent de score. 

Wat een week voor Oranje. Acht doelpunten in twee uitwedstrijden en zes punten rijker. Het Europees kampioenschap is al een stukje dichterbij. In dezelfde groep won Duitsland met 0-2 van Noord-Ierland. Beide ploegen staan op 12 punten. Oranje volgt met 9, maar heeft nog wel een wedstrijd in te halen. 

Volgende maand staan de thuiswedstrijd tegen het verrassende Noord-Ierland en de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland op het programma. Dan kan Oranje opnieuw een belangrijke stap zetten richting EURO 2020.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen