Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tien feiten over Estland - Nederland

KNVB Media
KNVB Media
9 september 2019, 10:30

Robin van Persie maakte in 2013 de 2-2 uit een strafschop. - Foto: KNVB Media

Vandaag, 9 september, staat de vierde EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen het nationale elftal van Estland gepland. We blikken vooruit op het treffen aan de hand van tien feiten.

  • In 2013 kwamen Oranje en Estland elkaar voor het laatst tegen. Destijds kwam Nederland met 2-2 goed weg in Estland. In de 90ste minuut maakte Robin van Persie de gelijkmaker uit een strafschop, nadat Arjen Robben Oranje in de tweede minuut al op 0-1 had gebracht.
  • Van de huidige selectie kwam alleen Kevin Strootman in 2013 tijdens het duel in actie. De middenvelder speelde 90 minuten.
  • Estland staat onderaan in de EK-kwalificatiepoule van Oranje. Na vier wedstrijden hebben ze nul punten, twee keer gescoord en veertien tegentreffers.
  • Afgelopen vrijdag speelde Estland ook een thuiswedstrijd in het Lillekula Stadion, tegen Wit-Rusland. Door een treffer in blessuretijd ging die ontmoeting met 1-2 verloren.

Ragnar Klaven en Virgil van Dijk speelden samen voor Liverpool. — Foto: Soccrates Images

  • Op 26 maart van dit jaar won Estland voor het laatste een duel. Gibraltar was hierin de tegenstander. Het duel eindigde in 0-1 voor Estland.
  • Sinds juni hebben de Esten een nieuwe bondscoach: Karel Voolaid. De 42-jarige coach was de afgelopen jaren trainer bij verschillende Estse nationale jeugdteams.
  • De aanvoerder van Estland, Ragnar Klavan, speelde zeven jaar in Nederland. Hij maakte van 2005 tot 2009 deel uit van de selectie van Heracles Almelo. Vervolgens stapte de centrale verdediger over naar AZ om daar nog drie jaar te spelen. Klavan speelde later bij Liverpool samen met Van Dijk en Wijnaldum.

De OranjeLeeuwinnen wonnen anderhalve week geleden met 0-7 in Tallinn.

  • De tweede wedstrijd tegen Estland is op 19 november. Dat is voor beide landen de laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiepoule. De wedstrijd zal plaatsvinden in de Johan Cruyff ArenA.
  • Het is voor de tweede keer in anderhalve week tijd dat het Lillekula Stadion het decor is van een Estland - Nederland. De OranjeLeeuwinnen wonnen vrijdag met 0-7 hun EK-kwalificatiewedstrijd in Tallinn.
  • Voor Memphis Depay wordt het treffen met Estland normaal gesproken zijn vijftigste interland. Hij is daarmee de vijftigste speler die dat aantal interlands in Oranje behaald. Slechts vier spelers waren jonger toen ze die mijlpaal bereikten: Clarence Seedorf; Wesley Sneijder; Patrick Kluivert en Rafael van der Vaart. 

Live op NPO3, 20.45 uur

Om 20.45 uur (Nederlandse tijd) treedt Oranje aan tegen Estland in het Lillekula Stadion. De wedstrijd is live te zien op NPO 3.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen