Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ronald Koeman na 2-4 zege: ‘Een geweldige avond’

KNVB Media
KNVB Media
6 september 2019, 23:15

2-4. Oranje viert de overwinning. - Foto: KNVB Media

Een euforische avond in Hamburg. Opnieuw. 31 jaar na de historische overwinning tijdens het EK 1988, won Nederland opnieuw van Duitsland. Na een spectaculaire tweede helft werden de Duitsers met 2-4 verslagen. “Wij hebben zeer verdiend gewonnen.”

Bondscoach Ronald Koeman had genoten, vooral van de tweede helft. “Een geweldige avond”, zei hij voor de camera van de NOS. “Ik vond Duitsland erg afwachtend. Zij hebben één wapen en dat is snelheid. Al kan het bij 1-0 ook 2-0 worden. Maar ik vind dat wij zeer verdiend hebben gewonnen, als ploeg die er het meeste aan deed om de wedstrijd om te winnen.” 

Veerkracht

Hij complimenteerde zijn ploeg om de veerkracht die het toonde. Niet alleen na de 1-0, maar ook na de 2-2. “Er zit geloof in dit elftal. Het was ook de boodschap in de rust. We zeiden: ‘blijf in de wedstrijd. Zet de boel niet open, want er komt altijd een kans op een doelpunt’.” 

De stand in de poule ziet er plots een stuk florissanter uit, beseft ook verdediger Matthijs de Ligt. “Een wereld van verschil. Erg lekker dat je hier weet te winnen. Toch moeten we nog vijf wedstrijden spelen, dus we zijn er nog lang niet. Maar het maakt de weg wel een stukje gemakkelijker.” 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen