Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Dijk, De Ligt en De Jong genomineerd voor FIFPro Wereldelftal

KNVB Media
KNVB Media
5 september 2019, 13:15

Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn genomineerd voor een plek in het FIFPro Wereldelftal 2019 - Foto: KNVB Media

Het houdt niet op voor het Nederlandse voetbal. Na zeven vrouwelijke internationals maken nu bij de mannen Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kans om te worden gekozen in het FIFPro Wereldelftal van 2019.

Een grotere eer bestaat er volgens voetballers niet, de waardering van je collega's is het allermooist. Daarom laat de internationale spelersorganisatie FIFPRo de voetballers bepalen wie op elke positie de beste speler van het afgelopen voetbaljaar was. Meer dan 23000 spelers hebben via een poll hun stem uitgebracht; 55 spelers maken nog kans om in het wereldelftal te worden gekozen. 

Van Dijk

Onder hen zijn drie Nederlanders. Uiteraard ontbreekt Virgil van Dijk niet op de shortlist. De Oranje-aanvoerder werd eerder al gekozen tot UEFA-voetballer van het jaar en speler van het jaar in de Premier League. 

Matthijs de Ligt - 20 jaar pas, maar nu al een held van een nieuwe generatie.

De Ligt

Ook zijn maatje in de achterhoede bij Oranje - Matthijs de Ligt - maakt kans op de eervolle benoeming. De Ligt bereikte met Ajax de halve finale van de Champions League en ontving onlangs de gouden schoen voor beste speler van de Eredivisie.

De Jong

Frenkie de Jong is de derde Oranje-international die nog in de race is om te worden uitverkoren tot een van de drie beste middenvelders. Net als De Ligt duurde zijn ongekende en onverwachte Champions League avontuur tot en met de halve finale. Met Nederland haalde hij de finale van de Nations League. Door de UEFA werd hij voor zijn prestaties tijdens deze toernooien onlangs onderscheiden met de titel tot beste middenvelder van het jaar.   

Frenkie de Jong hier in actie tegen Engeland - een met de bal.

Best Football Awards

De elf spelers die de meeste stemmen hebben gekregen vormen samen het wereldelftal. Het is de vijftiende keer dat de verkiezing wordt gehouden. Cristiano Ronaldo is de enige speler die alle vijftien jaren op de shortlist stond. Het wereldelftal wordt maandag 23 september bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Best Football Awards in Milaan.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen