Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Dijk genomineerd voor UEFA Voetballer van het Jaar

KNVB Media
KNVB Media
15 augustus 2019, 15:30

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk is nog altijd in de race om te worden gekozen tot UEFA speler van het jaar. - Foto: KNVB Media

Virgil van Dijk is samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo genomineerd om te worden gekozen tot UEFA Voetballer van het Jaar. Op 29 augustus wordt in Monaco bekendgemaakt of de Oranje-aanvoerder de twee illustere aanvallers achter zich laat en gekroond wordt tot beste speler van het seizoen 2018/'19.

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong stonden ook op de shortlist van tien spelers, maar zij kregen niet genoeg punten van de jury - bestaande uit 80 coaches en 55 journalisten - om door te dringen tot de laatste drie. Zij maken nog wel kans om te worden gekozen tot respectievelijk beste verdediger en beste middenvelder van het afgelopen seizoen. Hoewel de kans daarop voor De Ligt niet groot lijkt met Van Dijk als 'concurrent'.

Miedema

Vivianne Miedema verzamelde net niet genoeg punten om mee te dingen naar de titel beste vrouwelijke Voetballer van het Jaar. De topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen eindigde als vierde op de shortlist achter Lucy Bronze, Amandine Henry en Ada Hegerberg. Lieke Martens - winnaar in 2017 - werd negende. 

 

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema vielen eerder dit jaar al in de prijzen in Engeland.— Foto: PFA

Fenomenaal

Virgil van Dijk kende een fenomenaal seizoen. Met zijn club Liverpool won hij de Champions League. In de finale werd Tottenham Hotspur met 2-0 verslagen. Van Dijk werd gekozen tot 'Man van de Wedstrijd'. De Engelse titel ging na een bloedstollende race naar Manchester City, maar zijn collega's kozen Van Dijk wel tot beste speler van de Premier League. 

Bij Oranje is hij de aanvoerder van het team dat wereldkampioen Frankrijk, Duitsland en Engeland uitschakelde op weg naar de finale van de UEFA Nations League. Daarin was Portugal met Cristiano Ronaldo na een lang en memorabel seizoen uiteindelijk te sterk.   

UEFA Voetballer van het Jaar UEFA Voetballer van het Jaar Ga naar UEFA.com voor meer informatie over de voetballer van het jaar-verkiezing.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen