Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Cees Lok coördinator scouting Nederlands elftal

KNVB Media
KNVB Media
6 augustus 2019, 14:00

De staf van Oranje krijgt versterking van coördinator scouting Cees Lok. - Foto: KNVB Media

Cees Lok gaat per direct bij de KNVB aan de slag als coördinator scouting van het Nederlands elftal. In die functie brengt hij met het oog op EURO 2020 alle mogelijke tegenstanders van het Nederlands elftal in kaart.

De werkzaamheden van scouts Dennis Demmers en Gert Aandewiel richten zich specifiek op Oranjes tegenstanders in de kwalificatie voor de Europese eindronde. Verder worden - net als vorig seizoen - coaches van vertegenwoordigende jeugdteams incidenteel ingezet bij de scouting en het analysewerk van het Nederlands elftal.

De 52-jarige Lok heeft zijn sporen in het betaald voetbal verdiend. Als speler komt hij uit voor FC Wageningen en N.E.C. Voor de club uit Nijmegen speelt hij 230 competitiewedstrijden. Na zijn carrière als speler gaat hij in 1999 als coach aan de slag bij achtereenvolgens N.E.C., NAC en IJsselmeervogels. In 2007 treedt hij in dienst van FC Twente, waar hij het Beloftenteam onder zijn hoede krijgt en de wedstrijdanalyses verzorgt van de tegenstanders van de hoofdmacht van de Enschedese club. Tussen 2009 en 2015 is hij technisch manager bij FC Twente, waarbij hij onder meer verantwoordelijk was voor de voetbalacademie en scouting.

Jan Kluitenberg, hier naast Daley Blind, gaat bij Al Jazeera aan de slag.

Kluitenberg vertrekt

In de staf van het Nederlands elftal heeft zich nog een wijziging voorgedaan. Jan Kluitenberg keert dit seizoen niet terug bij Oranje. De Apeldoorner gaat als fysiek trainer aan de slag bij Al Jazeera. Een functie die de 56-jarige Kluitenberg in 2007/’08 ook al bij de club uit Abu Dhabi vervulde. De vacature wordt intern ingevuld.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen