Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Zondag kunnen we een prijs winnen'

Francis Grondhuis
KNVB Media
7 juni 2019, 0:00

Opluchting bij Matthijs de Ligt na zijn gelijkmaker tegen Engeland. - Foto: KNVB Media

Ze waren stuk voor stuk uitgeput, maar ook vooral heel blij met het bereiken van de finale van de Nations League. "We willen allemaal toernooien meemaken. En er wordt van alles gezegd over de Nations League, maar zondag kunnen we gewoon een prijs winnen", aldus Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk na de 3-1 zege - na verlenging - in de halve finale tegen Engeland.

Een verdiende zege, vond Van Dijk. "We hebben met vlagen uitstekend gevoetbald. We waren geduldig en creëerden goede mogelijkheden, maar hadden zeker in de eerste helft wel vaker moeten scoren. Die penalty was een ongelukkig moment, maar we bleven altijd geloof houden in een goede afloop. Die kansen zouden wel komen als we ze onder druk zouden blijven zetten. We hebben vanavond laten zien dat we heel goed kunnen zijn en gaan verdiend door naar de finale."

Denzel Dumfries is Harry Kane te snel af.

'Geweldig gedaan'

Dit is geweldig voor de ontwikkeling van ons team. Je moet finales spelen om uiteindelijk te weten wat er wordt gevraagd in dit soort wedstrijden.

"Geweldig", reageerde bondscoach Ronald Koeman op de finaleplaats van Oranje. "Zo aan het einde van het seizoen 120 minuten spelen in hoge intensiteit. Wij waren over de gehele wedstrijd de betere ploeg en hebben beter voetbal gespeeld", aldus Koeman die wel een duidelijke kritische noot had. "In het eerste half uur vond ik ons in de laatste fase aanvallend veel te slordig."

Het deed de keuzeheer deugd dat Oranje zich - niet voor de eerste keer - over een tegenslag heen kon zetten. "Het team heeft zich na de fout van De Ligt geweldig hersteld. We waren de bovenliggende partij, werden dreigender en de wissels brachten wat we hoopten."

Zondag wacht Portugal, als laatste wedstrijd van een wonderlijk Oranjeseizoen. "Dit is geweldig voor de ontwikkeling van ons team. Je moet finales spelen om uiteindelijk te weten wat er wordt gevraagd in dit soort wedstrijden. Vandaag hebben we het geweldig gedaan. Als wij zondag net zo kunnen voetballen, dan komt de beloning dichtbij. Wel moeten we afwachten wie er klaar en fit zijn, want het was natuurlijk wel een slijtageslag."

Memphis: "Iedereen heeft honger naar succes.'

Honger

Dat kon Memphis beamen. "Alles is leeg, maar dat was nodig om vandaag resultaat te halen. We hebben de finale bereikt en dat gevoel is voor het hele team geweldig. Het was echt een gevecht. We kwamen 1-0 achter, maar het was niet voor het eerst dat we van een achterstand terug kwamen. In de verlenging mistte een aantal jongens power, maar iedereen in dit team is hongerig naar succes."

Matthijs de Ligt had wisselende emoties. De centrale verdediger speelde een dijk van een wedstrijd, op één moment na. En dat zorgde prompt voor een achterstand in de eerste helft. "Tot die 0-1 speelden we gewoon goed. Ik wilde het voetballend oplossen, maar de bal gleed van mijn voet af en ik was vervolgens te laat met de tackle. Heel stom en dat weet ik zelf ook.  Ik baalde ook, maar het is zaak om dan weer snel in de wedstrijd te groeien. Gelukkig kon ik het nog goedmaken met de 1-1 en speelde ik verder een goede wedstrijd."

Lees ook Lees ook Oranje in finale Nations League na slijtageslag tegen Engeland

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen