Wijnaldum en Van Dijk winnen Champions League met Liverpool

KNVB Media
KNVB Media
2 juni, 8:30

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, hier in het shirt van Oranje, wonnen zaterdagavond de Champions League met Liverpool. - Foto: KNVB Media

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum reizen deze week met een uitstekend humeur af naar het Nederlands elftal in Portugal. Het duo van Liverpool legde zaterdagavond beslag op de Champions League, na een 2-0 zege op Tottenham Hotspur.

Liverpool kwam in de finale eigenlijk nauwelijks in de problemen. Dat was mede te danken aan een uitstekend optreden van Oranje-captain Van Dijk, die na afloop werd uitgeroepen tot Man of the Match. Wijnaldum werd na een uur gewisseld voor James Milner.

Select gezelschap

Van Dijk en Wijnaldum schaarden zich door de zege in een select gezelschap. Slechts negen Nederlanders wonnen eerder de Champions League met een buitenlandse club. Alleen Clarence Seedorf (Real Madrid en AC Milan), Jaap Stam, Edwin van der Sar en Jordi Cruijff (Manchester United), Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel en Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Wesley Sneijder (Internazionale) en Arjen Robben (Bayern München) gingen hen voor.

Met het winnen van de Champions League zit het seizoen er nog niet op voor Wijnaldum en Van Dijk. Deze week voegt het tweetal zich bij de selectie van het Nederlands elftal, dat het donderdag in het Portugese Guimarães opneemt tegen Engeland, in de halve finale van de Nations League. Het duel in Estádio D. Afonso Henriques begint om 20:45 uur. Drie dagen later wordt in Porto (20.45 uur) en Guimarães (15.00 uur) om respectievelijk de eerste en derde plaats gespeeld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven