Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bondscoaches feliciteren Van Dijk en Miedema: 'Geweldige eer'

KNVB Media
KNVB Media
28 april 2019, 23:45

Vivianne Miedema en Virgil van Dijk zijn beide gekozen tot PFA Player of the Year. - Foto: The PFA

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema zijn gekozen tot de beste spelers van de Engelse competities. De aanvoerder van het Nederlands elftal en de spits van de OranjeLeeuwinnen kregen de meeste stemmen van hun collega's.

Tijdens een gala van de Engelse spelersvakbond PFA ontvingen beide internationals de prijs voor hun sterke seizoenen. Miedema is de eerste Nederlandse die de prijs wint, die voor vrouwen sinds 2013 bestaat. Van Dijk treedt met de prijs in de voetsporen van Oranje-internationals Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie.

Virgil van Dijk en Ronald Koeman tijdens een training van het Nederlands elftal.

Bondscoaches

"Het is een geweldige eer als je deze prijs krijgt", zegt bondscoach Ronald Koeman. "Juíst omdat je wordt gekozen door je collega’s is het extra bijzonder. Virgil ken ik natuurlijk goed, als aanvoerder bij Oranje maar ook uit mijn tijd bij Southampton. Hij is een hele goede en professionele jongen, die zich fantastisch ontwikkeld heeft het afgelopen jaar. Sterk, rustig, betrouwbaar. Hij is altijd bezig met het team, manifesteert zich binnen en buiten het veld als een leider. Dat vind ik mooi om te zien. Een terechte winnaar van deze prijs wat mij betreft."

Vivianne Miedema werd eerder vandaag landskampioen met Arsenal en werd 's avonds gekroond tot PFA Women's Player of the Year. Bondscoach Sarina Wiegman: "Deze prijs is echt een erkenning voor Vivianne. Ze is pas 22, dat vergeten mensen nog wel eens. Ze kan terugkijken op een geweldig seizoen met talrijke doelpunten. Maar ze laat tegelijkertijd zien dat ze veel meer kan dan scoren. Kijk maar naar haar slimme steekpassjes. Ze is momenteel fit en energiek en dat zie je terug in alle facetten van haar spel. Ik ben trots en blij tegelijk en ik hoop - en met mij denk ik velen - dat ze haar niveau en strijdlust ook deze zomer kan voortzetten."

Seizoenen

Virgil van Dijk stond tot nu toe alle 36 wedstrijden in de basis bij Liverpool in de Premier League. Met nog twee wedstrijden te gaan is het team nog volop in de strijd om het kampioenschap met Manchester City. De verdediging van de Liverpudlians kreeg in die 36 wedstrijden nog maar twintig tegendoelpunten te verwerken en is daarmee de minst gepasseerde defensie van de Engelse competitie.

Met tweeëntwintig doelpunten en elf assists in negentien wedstrijden heeft Vivianne Miedema een groot aandeel in het vijftiende landskampioenschap van Arsenal. De ploeg uit Londen won zeventien van de negentien competitiewedstrijden tot nu toe en kroonde zich vanmiddag met een 0-4 overwinning op Brighton voor het eerst sinds 2012 weer tot landskampioen. Miedema nam in dat duel een doelpunt en een assist voor haar rekening.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen