Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Ligt verkozen tot grootste talent van Europa

KNVB Media
KNVB Media
17 december 2018, 8:00

Matthijs de Ligt in actie tijdens het uitduel met Duitsland (2-2). - Foto: KNVB Media

Matthijs de Ligt is verkozen tot grootste talent van Europa. De verdediger van Oranje is de eerste Nederlander die de Golden Boy Award wint na Rafael van der Vaart in 2003.

De Ligt ontvangt de prijs voor beste voetballer onder 21 jaar vanavond (maandag 17 december) in Turijn. De 19-jarige Ajacied liet in de verkiezing, die wordt georganiseerd door de Italiaanse sportkrant Tuttosport en wordt bepaald door dertig Europese voetbaljournalisten uit twintig verschillende landen, oud-teamgenoot Justin Kluivert (AS Roma), Patrick Cutrone (AC Milan), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) en Vinicius Junior (Real Madrid) achter zich. 

De Ligt is de opvolger van Kylian Mbappé, de Franse ster van Paris Saint-Germain, die vorig jaar de Golden Boy Award won. Na zijn debuut in Oranje in maart 2017 kwam De Ligt tot nu toe al tot dertien interlands, waarin hij nog niet wist te scoren. Met het Nederlands elftal wist de jonge verdediger zich onlangs te plaatsen voor de finale van de Nations League, door in de groepsfase zowel Frankrijk als Duitsland achter zich te houden. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen