Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Engeland tegenstander Oranje in halve finale Nations League

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2018, 14:45

Nederland neemt het op tegen Engeland in de halve finale van de Nations League. - Foto: UEFA

Het Nederlands elftal neemt het in de halve finale van de Nations League op tegen Engeland. De andere halve finale gaat tussen Portugal en Zwitserland, zo bleek uit de loting maandagmiddag in Dublin.

Oranje treedt op donderdag 6 juni in het Estádio D. Afonso Henriques van Vitória Guimarães aan tegen Engeland, een dag eerder staat Portugal - Zwitserland in Estádio do Dragão, het stadion van FC Porto, op het programma. De finale én de strijd om de derde plaats worden afgewerkt op zondag 9 juni. De halve finales en de finale beginnen om 20:45, de wedstrijd om de derde plaats om 15:00.

Bondscoach Ronald Koeman was aanwezig bij de loting.

Nations League-trofee

De inzet van het Final Four-toernooi is de Nations League-trofee. Door het bereiken van de Final Four van de Nations League is Nederland sowieso verzekerd van deelname aan de EK play-offs. Als het Nederland niet lukt om zich volgend jaar via de kwalificatiegroep te plaatsen voor het EK, krijgt het sowieso in maart 2020 via de play-offs nog een kans om zich te plaatsen. Hier strijden de vier beste landen uit Divisie A die zich dan nog niet hebben geplaatst voor het EK om één ticket.

Kaartverkoop

Met een Oranje ClubCard kunnen supporters één ticket per persoon kopen. Meer informatie hierover volgt medio januari.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen